Formule 1 - rozhodla VC Japonska?

Sotva se z formule 1 začalo stávat drama s výhledem na infarktové zakončení celého šampionátu při VC Brazílie, pohasly znovynabyté šance Ferrari na minimum zásluhou první poruchy motoru po šesti letech.

Michael Schumacher a Fernando Alonso na stupních vítězů

VC Japonska - porucha v nepravou chvíli

U Ferrari mohli být po sobotní kvalifikaci a ještě dlouho v průběhu závodu spokojeni, jak jim všechno hraje do noty. V první startovní řadě stáli Massa s Michaelem Schumacherem, kteří si během pár kol vyměnili pořadí (snad aby se znova začalo uvažovat o tom, co je a není týmová režie).

V okamžiku, kdy Michael Schumacher byl jen krátce po zastávce v boxech se však z jeho motoru zakouřilo a Němec tak zřejmě přišel o možnost získat osmý titul mistra světa.

Renault ze Suzuki spokojenější

Otevřela se tak cesta k dalšímu vítězství Fernanda Alonsa, kterého ani při sebelepším výkonu nemohl druhý jezdec Ferrari Massa zbrzdit, aby si nedojel pro plný počet bodů.

Úspěšné završení závodního víkendu při VC Japonska pro Renaulty završil třetím místem Fisichella. Flavio Briatore tak vede svůj tým nejen k titulu mistra světa mezi jezdci, ale i v poháru konstruktérů.

VC Japonska - nepodceňujte Schumachera

Ale těsně po VC Japonska se nechal slyšel bývalý mistr světa Damon Hill, že ani v této situaci, kdy Michael Schumacher potřebuje v posledním závodě VC Brazílie zvítězit a Fernando Alonso nesmí bodovat, by německého závodníka nepodceňoval.

Jeho prohlášení, že se soustředí už pouze na zisk poháru konstruktéru je podle Brita pouze kamufláž, která má vést k ukolébání soupeřů. Damon Hill se domnívá, že i v této situaci půjde Michael Schumacher za vítězstvím a osmým titulem.

Nespokojený Kimi a VC Japonska

Nejen Ferrari odjíždělo ze Suzuky zklamáno. Rovněž ani Kimi Raikkönen a jeho parťák Pedro de la Rose z McLarenu nebyli zdaleka spokojeni s výsledkem. Kimi, jenž nahradí Schumachera v příští sezóně v rudém vozu, kritizoval špatný výsledek z kvalifikace, který mu znemožnil bojovat aspoň o stupně vítězů.

Je otázkou, zda při plánovaném zmražení vývoje motorů se McLaren dokáže dostat z momentální situace, kdy právě tato část jeho auta mu činí největší obtíže. Obzvlášť, když v jeho barvách se objeví pravděpodobně už dvojnásobný šampión Fernando Alonso, který rozhodně nebude chtít prohrávat.

VC Japonska - odolá Schumacher vábení

A ve vzduchu je ještě jedna perlička. Ferrari se stále nevzdalo myšlenky, že by pro ně Michael Schumacher po skončení závodnické kariéry alespoň testoval.

Zpětná vazba u sedminásobného mistra světa totiž fungovala vždy bezvadně, jeho cit pro vůz a informace, které dokázal předat inženýrům a mechanikům byla jedna z věcí, které posunulo Ferrari na výsluní.

Nyní se tedy jedná o tom, zda Michael přece jen aspoň o tento krůček neustoupí a neodevzdá své zkušenosti pro další rozvoj stáje. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies