Finanční poradce - jak vybrat toho správného?

Pokud se někdo pyšní titulem finančního poradce, mělo by to vždy znamenat záruku kvality. Ale většinou je to bohužel naopak. Špatných poradců je více než těch opravdu kvalitních, protože se preferuje kvantita před kvalitou. Jak poznáte dobrého finančního poradce?

kalkulačka

 

Vstoupit do tohoto odvětví už může opravdu skoro každý. Kromě toho je většina poradců motivována vysokými provizemi. Také můžete narazit na perfektně propracované hry - tzv. “pyramidy”. Fungují na principu falešných slibů. Jsou to podvodníci, kteří se neštítí ničeho. Tento přístup může být maskován i pod názvem “multilevel marketing”. Je to past, na které se nakonec podílí spousta lidí. Vy jste také součástí tohoto hromadného podvodu, protože to může fungovat na principu přeposílaných e-mailů.

 

Lákají na rychlé vydělání spousty peněz a většina lidí na to skočí. Poradce vám také může navrhnout výhodnou investici slibující znásobení vložených peněz. Nenechte se vždy zlákat výhodnou nabídkou, kde nevíte, jak přesně funguje. Pamatujte, že v dnešním světě není nic “zadarmo”. Pokud máte poradce, který vám nepomůže v rozhodování, jak použít vaše peníze, jak spořit nebo vám bude nutit pouze jeho možnosti řešení a nedá vám prostor se svobodně rozhodnout, tak byste se měli raději poohlédnout jinde.

 

Co by měl umět dobrý finanční poradce?

 

Kromě toho, že by měl ve vás budit důvěru a dojem spolehlivého člověka, tak si raději zjistěte více informací o jeho práci. Jak dlouho tam pracuje, jak se zaměstnavatel stará o proškolení zaměstnanců a podobně. Poradce by vám rozhodně neměl vnucovat produkty, které jsou výhodné hlavně pro něj. Neměl by na vás být vyvíjen žádný nátlak. Měl by se zajímat o vaši situaci a rozpoznat, co bude nejlepší pro vás a vaše finance. Ideální by bylo, kdyby vám nabízel i jiné produkty.

 

Někteří poradci se zaměřují především na produkty společnosti, u které jsou zaměstnaní. Jestliže vám poskytne srovnání s jinými produkty a nemá pro vás jen omezenou nabídku produktů, tím je to pro vás výhodnější. Je zásadní, aby vám vše nechal písemně. Podepsaný papír je jistota, bez které se už dnes neobejdete. Poradce by se nikdy neměl vnucovat a opakovat nabídku, o kterou nemáte zájem. Také by měl umět vždy odpovědět na vaše otázky a vysvětlit vám pojmy či oblasti, ve kterých se ztrácíte. Produkty, které se vám snaží nabídnout, by měl mít prostudované do detailů.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies