Samuraj.cz

Fiat Abarth 695 Tributo Ferrari – malý, ale výkonný

Ondřej Sedláček

Představujeme Vám výsledek spolupráce automobilek Fiat a Ferrari - Fiat Abarth 695 Tributo Ferrari. Luxusně propracované vozítko s velmi slušným výkonem, se na našich cestách rozhodně neztratí.

Představujeme Vám Fiat Abarth 695 Tributo Ferrari

Již na první pohled je zřejmé, že se spolupráce automobilek zvučných jmen opravdu vyplatila. Z nového Fiatu 695 Abarth Tributo Ferrari číší klasický design novodobého Fiatu 500 a typický červený lak vozů Ferrari (tzv. Scuderia Red).

Vůz je postaven na 17-ti palcových litých kolech v barvě Racing Grey (jejich design byl inspirován vozy Ferrari).. Zajímavé jsou u nového Fiatu také xenovové světlomety od značky Magnetti Marelli, což se běžně u takových vozů nevidí.

Nesmíme zapomenout na čtveřici koncovek výfuku či výrazný difuzor, který dává novému Fiatu charakteristickou tvář.Podvozek dostal tvrdší pružiny a brzdy od renomované firmy Brembo.

V interiéru nalezneme dokonale propracovaná kožená sportovní sedadla Abarth Corsa od Sabeltu, které se postarají o naše pohodlí.Pro zajímavost: Kostra sedadel je vyrobena z karbonu, stejně tak jako podvozek vozu.

Fiat Abarth 695 Tributo Ferrari - jízdní vlastnosti

Pod kapotou tento krasavec ukrývá čtyřválcový motor s turbodmychadlem Garrett o výkonu 132 kW (180 koní) v 5750 min-1. Točivý moment vrcholí hodnotou 230 Nm ve 3300 min-1.Výkon je na kola ppřenášen díky automatické pětistupňové převodovce. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne nový Fiat během necelých 7 vteřin. Nejvyšší rychlost činí 225 km/hod.

Půjde o limitovanou edici? A co cena?!

Prodejní cena nového Fiatu 695 Abarth Tributo Ferrari zatím nebyla zveřejněna. Je pravděpodobné, že se bude jednat o limitovanou edici.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.