Fetišismus - kdy se už jedná o vážný problém?

Pro fetišismus je typické, že se lidé sexuálně stimulují nějakým předmětem nebo se zaměřují na určitou část lidského těla. Které fetiše jsou ještě neškodnou hrou a u kterých už je to nemoc?

Fotografie ženy, pózující v koženém oblečení

 

Pojem fetiš nebo také z portugalštiny “fetico” původně přisuzoval sexuální stimul neživým artefaktům. Tento pojem může mít i jiný název - “parafilie”, jenž je původem z Řecka. Tento pojem vznikl spojením slov “para” a “filia”. Ještě se můžete setkat s názvem “perversitas”, jenž vyjadřuje zvrácenost.

 

Fetišismus dělíme na dvě základní skupiny. Sexuální vzrušení se u některých jedinců orientuje na neživé předměty a druhou skupinou je silné zaměření na určitou část lidského těla. Mezi sexuálně stimulující předměty například patří - latex, spodní prádlo (někdy i použité), boty, uniformy, vzácné kameny, šperky, auta, punčochy, špína a spousta dalších. Co se týče lidského těla, lidé se sexuálně vzruší pomocí kousku vlasů, fixují se na nohy, zadek, holé hlavy, bradavky a podobně.

 

Kdy se fetišismus stává nebezpečnou hrou?

 

Pokud tohle všechno berete jen jako “hračky” ke zpestření sexu, pak je to v pořádku. Jestliže k tomu nikoho nenutíte, tak tím nikomu neubližujete ani neškodíte. Ale když se vzrušujete a uspokojujete určitým fetišem a necítíte nic k osobě, se kterou provádíte tyto hrátky, pak už se jedná o “úchylku”, kde postupem času ohrozíte svého partnera / partnerku. Když vám více záleží na konkrétním předmětu, už si nemusíte uvědomit, že druhou osobu můžete zranit. Pokud vám to přerostlo přes hlavu, tak se více než na partnera soustředíte hlavně na své uspokojení. Uděláte pro to cokoliv.

 

Ohrožení ostatních nastává tehdy, kdy fetišista pociťuje silné nutkání a odhodlání. Nebezpečným typem fetiše je člověk, který se rád svléká na veřejnosti. Miluje pozornost a potřebuje k tomu obecenstvo. Říká se mu exhibicionista. Dalším typem fetišisty je voyer, který naopak rád ostatní pozoruje. Čím blíž je lidem, které pozoruje, tím lépe. Jiné vzrušuje sexuální styk s mrtvým tělem nebo sex se zvířaty. Proto je dobré znát partnera delší dobu. Ale je fakt, že i po čase se může projevit agresivnějším přístupem. Všímejte si změny v chování.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies