Festivaly 2006 - Hrachovka 2006

Ve stínů velkých hudebních festivalů vyrostla nedaleko Valašského Meziříčí akce,která se letos rozrostla do tří dnů, během kterých si příjdou na své příznivci širokého spektra muziky. Jestliže máte ve svém festivalovém deníčku místo, Hrachovku si zapište.

Fotografie publika při koncertě

Festivaly 2006 - Hrachovka 2006 - Valašské království se otřese v základech

Tento festival se deset let jmenoval Sejdeme se na Hrachovce, po vstupu do své druhé dekády dostal současný název. V roce 2005 se poprvé hrálo po celé dva dny a letos se v Hrachovci, který leží zhruba 2 km od Valašského Meziříčí směrem na Rožnov pod Radhoštěm, bude tedy konat už třináctý ročník tohoto festivalu a pořadatelé namíchali opravdu smělý koktejl stylů a hudebních pojetí.
Kromě domácích kapel se podařilo přitáhnout i zvučná zahraniční jména, a tak by předpokládaná návštěva 15 tisíc diváků mohla být i překonána. Letos se akce roztáhla poprvé do tří hracích dnů, začíná se ve čtvrtek 27. července a končí v neděli nad ránem.
Muzikanti a kapely vystoupí na šesti pódiích a kromě klasický koncertů se můžou návštěvníci odvázat při produkci špičkových DJ´s v tanečním stanu. Ten nabídne v pátek techno, v sobotu hip-hop a po něm drum´n´bass.

Festivaly 2006 - Hrachovka 2006 - brazilská coreová samba i francouzská dechovka

Ze 130 skupin a interpretů, na které se můžou návštěvníci těšit, je třeba upozornit na brazilské metalcoreové Soulfly, které vede bývaly frontman Sepultury Max Cavalera, či bývalou zpěvačku Morcheeby Sky, která se letos představila vydařený sólovým albem.
Do Hrachovce dorazí i proslulí punkeři The Exploited, kteří nabrali snad už čtvrtý dech, v současnosti tolik populární živočišnou „punkovou” dechovku, kterou přinesly balkánské soubory, zahrají Francouzi Slonovski Bal a samozřejmě se u Valašského Meziříčí představí spousta slovenských kapel, např. Horkýže Slíže, Peha, No Name, Polemic a další, kteří se tu ale určitě budou cítit jako doma.

Festivaly 2006 - Hrachovka 2006 - česká legie

Na Hrachovce nebude samozřejmě chybět ani vlajková loď Valmezu - Mňága a Žďorp a opravdu záplava domácích interpretů, z nichž někteří se vrací na pódia po menší pauze, jmenujme Annu K., Burmu Jones, Blanku Šrůmovou, BSP, Krucipüsk, Narvan, Viktora Dyka nebo Už jsme doma.
Ze stálic a skupin, které momentálně frčí se poslední červencový víkend můžete těšit na Cocotte Minute, Clou, J. A. R., Jablkoň, Jiřího Schmitzera, Kryštof, Mig 21, November 2nd, Sunshine, Vypsanou Fixu nebo Wohnout. Nemůže rovněž chybět takřka domácí ani Vlasta Redl & Každý den jinak a festivaloví poutníci -123 minut.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies