Evanescence - temná rocková esence

Lehký vokál Amy Lee, podtržený emotivním, silným rockem, to je hudební esence kapely, která nedělá komerci, jen aby prodávala co nejvíce desek. Kapela Evanescence tvoří srdcem a výsledkem je hudba, při které běhá po zádech mráz.
Fotografie hudební kapely Evanescence

Jak vznikla a jak se vyvíjela esence Evanescence

Hudební skupinu Evanescence založila Amy Lee s kytaristou Benem Moodem ještě v době jejich puberty. Seznámili se na táboře a po hudební stránce si okamžitě padli do oka. Poprvé hráli v klubech arkansaského města Little Rocku, kde ale tento žánr ještě neměl své místo a ještě méně zde bylo podobných kapel, která by měla ve svém čele ženu. Rádiím se však zalíbila sedm minut dlouhá rocková hymna Understanding a Evanescence se stala ve městě populární. Nikdo ale pořádně nevěděl, jak „ta nová kapela” vlastně vypadá, protože na kapelníky nutné pro živé vystoupení Amy s Benem prostě neměli peníze.

Album Fallen a hitovka Bring Me To Life

První deska s názvem Fallen vznikla v Los Angeles a pilotní singl Bring Me To Life se okamžitě stal hitem všech rockových hitparád. Ještě více se kapela zviditelnila díky soundtracku k filmovému hitu Darevil a stejně úspěšné byly další tři singly z desky. Album Fallen obdrželo za pouhých šest týdnů prodeje platinovou desku.

Poselství Evanescence

Poté, co se k Evanescence připojil kytarista John LeCompt a bubeník Rocky Gray, kapela konečně mohla vystupovat naživo. Jak říká Ben: „Nepokoušíme se prodávat milióny desek, chceme zůstat upřímní a sví. Skládáme věci, které nám jdou přímo od srdce.” Hlavními tématy kapely je láska, ale nebojí se ani témat jako je zoufalství, smrt a beznaděj. Jejich poselstvím je vyjádřit lidem, že nejsou ve svém trápení nikdy sami. Tyto pocity zažívá občas každý z nás. Zatím poslední deskou kapely je The Open Door z loňského roku.

Amy Lee - rocková princezna Evanescence

Celé jméno zpěvačky rockové kapely Evanescence je Amy Lynn Lee. Narodila se 13. 12. 1981 v Kalifornii a se svými rodiči se často stěhovala, až se nakonec usadili v arkansaském Little Rocku. Má jednoho bratra a dvě sestry, třetí sestra zemřela ve svých třech letech a Amy to hodně vzalo. Píseň Hallo proto složila na její památku. Je autorkou většiny textů. Amy se považuje za princeznu v rockovém období a podle toho se také líčí a obléká.

Další hudební kapely ostřejšího ražení

Kabát - zapovězená skupina
Dream Theater - hudba na pokraji šílenství
Korn - nu metaloví otcové
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Kouzlo a bída cirkusů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies