Eragon – pohádka nejen pro dospělé

Eragon je pohádka inspirovaná románem Christophera Paola. Nejen knižní, ale také filmovou ztvárnění příběhu chlapce a draka si již stačily zamilovat milióny fanoušků po celém světě.
Titulní fotografie ke knižnímu románu Eragon

Eragon – příběh chlapce a draka

Chudý farmářský chlapec Eragon najde v Dračích horách podivný modrý kámen. Zprvu jej chce pouze zpeněžit a zabezpečit prodejem rodinu, jenže to ještě netuší, co se z podivného modrého kamene vyklube. Není to totiž kámen, ale dračí vejce, ze kterého se vyklube dračí mládě - Safira. Eragon si uvědomí, že stojí tváří v tvář dobrodružství, které sahá vysoko nad jeho možnosti. Ze dne na den se z Eragonova všedního života stane nový, nebezpečný svět intrik, kouzel a válek. Pouze se starodávným mečem, moudrým průvodcem a drakem Safirou musí Eragon zdolávat nebezpečné situace a odolávat temným silám v království. Legenda o dračím jezdci ožívá..

Film je natočen podle románu od Christophera Paola

Román Eragon se stal na knižním trhu senzací. Během pouhých 6 měsíců se prodalo přes milion výtisků. Kniha vyšla ve 37 zemích a celkem bylo vytištěno přes 2 miliony kopií. Také v České republice se kniha stala ihned po svém vydání bestsellerem. Na jaře roku 2006 byl vydán druhý díl plánované trilogie Eldest.

Eragon – základní informace o filmu

Režie:

Stefen Fangmeier

Hrají:

Edward Speleers, Sienna Guillory, Garrett Hedlund, Jeremy Irons, Djimon Hounsou, John Malkovich, Robert Carlyle, Máté Haumann, Alun Armstrong, Rachel Weisz.

 

South Park - peklo na zemi i obrazovce

Superman se vrací

Borat - perla filmových komedií

Dr. House - monstrum bez citů a zásad

Kobra 11 - Auto jako BMW nebo Mercedes na zničení?

Profesionálové z CI5 - policie nebo tajná služba?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy závodnice Olga Lounová
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies