Elegantní každým coulem - Aston Martin Rapide

Představujeme Vám elegantního sportovně laděného krasavce s označením Aston Martin Rapide. Pojďte společně s námi poodhalit tajemství jeho krásy.

Aston Martin Rapide a jeho boční profil

Staronový Aston Martin Rapide

Čtyřdveřové coupé nabité elegancí. Ano, přesně tak se dá zjednodušeně popsat vzhled nového Aston Martinu Rapid. Zajímá Vás co ukrývá pod kapotou? Koncept Aston Martin Rapide měl svou premiéru již v roce 2006, vychází z modelu DB9. Pod sportovně elegantní karoserií se nachází prodloužená hliníková platforma VH.

Výrazné jsou hrany ve spodních částech nárazníků, které plynule přecházejí do lemů blatníků. V předních dveřích nalezneme výrazný prolis, prodlužující lištu v odvětrávacím otvoru na předním blatníku.

Za zmínku rozhodně stojí tzv. labutí dveře, které se zvedají šikmo nahoru a usnadňují tak přístup k perfektně vypracovaným odděleným zadním sedadlům.

Zavazadlový prostor má hodnotu 301 litrů v základním uspořádání, po sklopení zadních sedadel vzroste na 750 litrů.

Aston Martin Rapide - jízdní vlastnosti

Pod kapotou se ukrývá šestilitrový dvanáctiválec s výkonem 470 koní (346 kW) a 600 Nm točivého momentu. Výkon bude na zadní kola přenášet automatická převodovka Touchtronic.Zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne nový Aston Rapide v čase 5,3 vteřiny. Maximální rychlost u tohoto vozu činní 290 km/hod.Ostatní technické parametry tohoto vozu jeho výrobce prozatím veřejnosti neprozozradil.

Zajímá Vás cena?

Sériová verze Astonu se začne prodávat na přelomu roku 2009 a 2010. Rapide bude vyráběn na nové montážní lince v rakouském Grazu, kterou spravuje proslulý výrobce dopravních prostředků Magna Steyr. Na řízení provozu bude dohlížet tým Aston Martin vyslaný z Velké Británie.Prodejní cenu prozatím jeho výrobce neoznámil. Nechme se tedy (mile či nemile) překvapit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Odvázaná Britney Spears
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies