DVD Shrink - špičkový program na zálohu DVD

Program DVD Shrink vám umožní zálohovat váš DVD disk na pevný disk. Nejenže dokáže rozšifrovat chráněná DVD, ale umí upravit i velikost zdrojového DVD tak, aby se dalo vypálit na DVD-R disk.

Detail na CD disk při vkládání do notebooku

DVD Shrink

DVD Shrink je program, který dokáže zálohovat filmové DVD soubory na disk. Snad každý ví, že soubory nelze jednoduše zkopírovat, jelikož jsou chráněny. To však není všechno co DVD Shrink dokáže.

 

Hodně DVD obsahuje mnoho „zbytečností” jako jsou snímky z natáčení, klipy apod., díky čemuž bývá DVD o dost větší a na disk, jenž má kapacitu 4,38 GB, by se nevešlo. DVD tyto nepodstatné věci dokáže vypustit a uvolnit tak dost místa, aniž by musel komprimovat obraz.

 

Možnosti DVD Shrink

DVD Shrink nabízí dvě možnosti:

Re-authoring

Tato metoda umožňuje vypuštění některých nepodstatných částí na vašem DVD jako např. menu, bonusy, klipy či odříznutí úvodní či závěrečné sekvence filmu.

Re-encoding

Dokáže zkomprimovat zdrojové DVD nebo jeho částí, ale jen na úkor kvality.

DVD Shrink 3.2.0.15

Tento špičkový program na zálohu DVD disků se stal velmi oblíbeným, a to díky svým funkcím, které v sobě obsahuje. Z vašeho DVD si můžete vybrat jen to, co chcete zálohovat, můžete vytvořit i zcela nové DVD, také je zde možnost vytvoření souboru ISO, což je celé DVD v jednom souboru.

 

Samozřejmostí programu DVD Shrink 3.2.0.15 je vypálení vypalovacím rozhraním třetích stran. Mimo to můžete DVD zálohovat 1:1, v případě dvouvrstvých DVD s použitím příslušného poměru komprimace.

 

Podrobné informace

Typ aplikace: 32-bitová
Jazyk: angličtina
Výrobce DVD Shrink: Atyc WebDesigns
Velikost: 1,04 MB
Operační systémy: Windows XP, Windows 2k, Windows Me, Windows 98

 

Proč DVD Shrink?

 

Asi každý víc, že nic nevydrží celou věčnost. A totéž platí i u DVD médií. Jestliže se k diskům chováte opatrně a skladujete je při vhodných podmínkách, tak máte naději, že jejich obsah zůstane zachován po delší dobu. Ale v případě, že disky ve vašem přehrávači střídáte a často pouštíte, začnou se časem objevovat problémy. Takže nutnost zálohování disků pomocí programu DVD Shrink nastává tehdy, nechováte-li se k vašim DVD jak byste měli.

Jak vytvořit kopii DVD

DVD disky není možné zkopírovat pouhým přetažením na disk, protože jsou v mnoha případech chráněny různými ochranami. Některé aplikace dokáží vytvořit kopii 1:1, ale to může být u takového celovečerního filmu složité. Tím pádem nezbývá nic jiného, než použít některý ze specializovaných nástrojů, mezi které patří i DVD Shrink.

Ovládání DVD Shrink

Začátečníci, kteří počítačům příliš nerozumí a neumějí cizí jazyk, mají možnost stažení češtiny pro program DVD Shrink. Program totiž normálně komunikuje anglicky a v tomto jazyce je i instalace, která spočívá v klasickém potvrzování next. Pokročilý uživatelé to tak mohou nechat, jelikož ovládání DVD Shrink není opravdu nic složitého. Rozhraní i grafika programu jsou jednoduché, což není vůbec na škodu, protože u náročných grafických rozhraní se dokáže člověk snadno ztratit.

Hodnocení DVD Shrink

DVD Shrink plní svůj účel na jedničku. Bohužel autor tohoto programu pozastavil vývoj, což se projevilo na jeho neschopnosti překonávat nové ochrany. Takže program si neporadí třeba s takovou ARccOS, kterou používá Sony. Aby se vám podařilo disk s takovou ochranou zálohovat, budete potřebovat ještě další nástroj, který tuto ochranu odstraní. Rychlost programu DVD Shrink je závislá na výkonu vašeho počítače a komprese. Co se týče nastavení, tak tento program ho poskytuje víc jak dost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Co si v kinech nenechte určitě ujít!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies