Drastické diety se snadněji porušují

Všude se dočtete, jak zhubnout za měsíc, za týden, za tři dny kilo, pět nebo deset. Většina těchto rad však zřejmě počítá s tím, že po celou dobu budete izolovaní od světa.

Fotografie potravin v ledničce

Dieta v izolaci

Netvrdím, že to nejde. Ale řekněte sami, jako pravidelný konzument tu více tu méně zdravých potravin asi těžko ze dne na den přepnete na dietní režim, ve kterém se vznáší ovoce, zelenina, nějaké to bílé maso a vhodné doplňky stravy.
Jistě, zavření ve sklepě, ze kterého jste předtím odnesli všechny zavařeninya odstranili letité reklamní plakáty na uzeniny, byste takového činu možná byli schopni.

Fast Food jako zakázané ovoce

I když se budete vyhýbat všem situacím, kde hrozí porušení diety, stejně na vás v nestřežené chvíli nevinně zamává hranolek nebo čokoládová tyčinka. V takovém případě nezbývá, než se rázně otočit a vypochodovat z nebezpečného území nebo zatnout zuby do zdravého ekvivalentu těchto pochutin.

Rychlá dieta, ještě rychlejší pád

I při dietách totiž není vhodné úplně odbourat všechny oblíbená jídla. Menším kouskem čokolády rozhodně nic nepokazíte, spíše zabráníte tomu, abyste pak v zoufalství nad stavem vašich sacharidů spráskali dvě tabulky najednou.

Žaludek na příjmu

Otřepanou, ale opravdu dobrou radou je si jídlo, ať už je jakékoliv, vychutnávat a konzumovat ho pomaleji. Kromě toho, že není moc estetické, když do sebe člověk hází sousta jako lopatou, se vyvarujete i přejedení.
To totiž vzniká z toho důvodu, že žaludek posílá zprávy o svém naplnění do mozku s menším zpožděním. Jestliže tedy jídlo hltáte, dá se předpokládat, že ho ve svých útrobách už máte ve skutečnosti více, než si zatím uvědomujete. Při pomalejším žvýkání tedy žaludek stihne předat varovný signál o přejedení včas.

Rabování ledničky

Zřejmě největší rána všem dietám nastane tehdy, když si váš sužovaný organismus kolem desáté večerní řekne, že takhle by to dál nešlo a přes veškeré pokusy tomu zabránit vás nohy přinesou k ledničce, kde doženete to, co jste za celý den nestihli (nebo nechtěli stihnout).

I při dietě je třeba jíst

Tomu se dá zabránit buď tak, že budete přes den opravdu jíst s mírou a ne rovnou hladovět a že si rozložíte příjem potravy, tak abyste zkonzumovali nejvíce jídla před večeří, která by neměla být ale moc pozdě.

Posaďte se, prosím

A když už na vás přijde záchvat hladu, aspoň se u toho posaďte. Konzumace jídla ve stoje totiž vede právě k tomu, že nejste schopni odhadnout množství a jste schopni toho do sebe nasypat daleko více, než edu u stolu na židli.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies