Dr. House - monstrum bez citů a zásad

Dr. House má opravdu neuvěřitelné způsoby. K pacientům si dovolí cokoliv a z toho, co si o něm myslí lidé, si hlavu nedělá. Na druhou stranu ho ale předchází skvělá pověst. Jeho instinkt je neomylný a metody stoprocentně účinné.
Fotografie herců z amerického seriálu Dr. House

Postava Dr. House

Role, kterou Dr. House má, z něj dělá výjimečného lékaře. Svým způsobem je vlastně záporná. Jelikož, jak bylo zmíněno v úvodu, je ironický a nemá ani trochu respektu k pacientům.


Gregory House dokáže vyléčit i ty nejkomplikovanější případy a to je asi jediný důvod, proč si ho nemocnice (i když se skřípěním zubů) dál ponechává. Postava House v podstatě představuje prototyp antilékaře.


I přesto však není Dr. House, který je sám postižený kloubní chorobou, monstrem bez citů a zásad. Občas, jako by zázrakem, divák zjišťuje, že dokáže být mnohem lidštější a emotivnější než jeho kolegové.


Gregory House si může dovolit být takový, jaký je – on je totiž génius. Zachraňuje životy i přes celou řadu bitev, které svádí s kolegy, vedením nemocnice a s příbuznými pacientů.

Studený začátek Dr. House

Seriál Dr. House začíná tzv. studeným začátkem. Právě v něm se diváci seznámí s pacientem, o kterém daný díl bude a uvidí první příznaky nemoci. Gregory House, který se specializuje na neobvyklé nemoci, daného pacienta vyšetřuje a léčí. Vyšetření provádí s pomocí svého týmu mediků, kteří pro něj provádějí všemožné testy, jelikož House až na některé výjimky nechce přijít do osobního styku s pacientem.

Cesta do těla

V seriálu Dr. House je neobvyklá také obrazová stránka. Diváci mohou podnikat prostřednictvím nejmodernější techniky výlety do nitra pacientů. Pochopí tak, co se uvnitř odehrává a jak nemoc působí na lidský organismus.

Podle Dr. House každý lže

Ovšem kromě vybraných případů musí Dr. House léčit i běžná onemocnění, jelikož ho k tomu nutí jeho nadřízená. To se samozřejmě doktorovi nelíbí, a tak se snaží těmto povinnostem všemožně vyhnout. Své pacienty nechá sedět a hraje hry na Nintendu nebo se postaví před čekárnu a pacientům sdělí, že je jediným lékařem, který v této nemocnici pracuje nedobrovolně. Jednoduše řečeno: Dr. House se chová k pacientům bez respektu a cynicky neboť podle něj každý lže.

Dr. House není obyčejný seriál

Seriál Dr. House v žádném případě nepatří k typickým příběhům z lékařského prostředí. Je natočen moderně, každý jeho díl obsahuje dávku napětí i mimořádně vtipné dialogy. A právě proto si Dr. House získal a stále získává miliony diváků po celém světě.

Ztvárnění hlavních rolí

Hugh Laurie – Dr. Gregory House
Omar Epps – Dr. Eric Foreman
Robert Sean Leonard – Dr. James Wilson
Jesse Spencer – Dr. Robert Chase
Lisa Edelstein – Dr. Lisa Cuddy
Jennifer Morrison – Dr. Allison Cameron

Pár seriálů pro připomenutí

Drsný humor vás čeká v animované podívané Happy Tree Friends

Kobra 11 - Auto jako BMW nebo Mercedes na zničení?

Profesionálové z CI5 - policie nebo tajná služba?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Madona Madridu – Penelope Cruz
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies