Domácí videotelefon - skvělý pomocník

Je to další pomocná síla pro zvýšení vaší bezpečnosti. Nejen, že díky němu zjistíte, komu to vlastně otevíráte branku, ale videotelefony mohou nahrát i toho, kdo na vás zvonil, když jste nebyli doma. Do podvědomí lidí se to rozšířilo rychle a proto jsou dnes už většinou standardním vybavením bytů i domů.

videotelefon

 

Díky videotelefonům už nemusíte opouštět bezpečí ani teplo svého domova, vše zvládnete s touto šikovnou věcičkou. Videotelefon je tvořen venkovní jednotkou, která obsahuje elektronickou část, je tam umístěná kamera s mikrofonem, reproduktor, tlačítko zvonku a noční infra přisvícení (IR LED diody). Celkově se této části říká - kamera. Druhé vnitřní jednotce se říká - monitor nebo videotelefon. Vnitřní jednotka hlavně obsahuje tlačítka k otevření či uzavření brány, mikrofon, obrazovku, reproduktor a další prvky.

 

Venkovní jednotka - KAMERA

 

U některých typů videotelefonů lze nastavit polohu kamery do svislé či vodorovné polohy. Je vyráběno několik druhů a odlišují se dle míry odolnosti vůči poškození. Jsou kamery z plastu i celokovové. Vždy je lepší umístit ji pod nějakou stříšku, která bude alespoň trochu odolávat rozmarům počasí (míra vlhkosti, teplota).

 

Vnitřní jednotka - MONITOR

 

U levnějších typů jsou obrazovky typu CRT (černobílý obraz). Běžně používané obrazovky mají již barevný LCD displej. Nejmenší rozměr displeje je 3,5” a největší má 7”, což odpovídá rozměrům úhlopříček od 9 do 18 centimetrů. Může být se sluchátkem i bez. Dá se nastavit intenzita hlasitosti, jas obrazovky, dají se upravit barvy, kontrast a další. Některé videotelefony mají extra tlačítko - alarm. Po zmáčknutí je aktivována siréna, která by měla zastrašit vandaly či osoby, z kterých máte strach.

 

Napájení videotelefonu

 

Moderní typy videotelefonu jsou napájeny přes externí síťový adaptér. Buď se vyrábí v provedení do běžných zásuvek nebo se připojuje k elektřině pomocí DIN zdroje na lištu, který funguje na podobném principu jako jistič. Proto se umísťují i do elektrické rozvodnice. Kamera se napájí z vnitřní jednotky přes společný kabel.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Záhadná úmrtí celebrit – 1. díl
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies