Domácí meteostanice - co všechno umí změřit?

Pokud si pořídíte meteostanici až domů, zvládne toho jistě víc než jen měření teploty či přesnější předpověď počasí. Je smutné, že počasí ovlivňuje celý náš život, ale my ho ovlivnit nijak nedokážeme. Takže jediné, co můžeme dělat, je pokusit se ho předvídat a následně se přizpůsobit.

Domácí meteostanice - co všechno umí změřit?

 

Ještě předtím, než se rozhodnete pro koupi meteostanice, si ujasněte, co vlastně chcete. Jestli vám stačí jen trochu vylepšený teploměr, je zbytečné investovat do meteostanice. Díky vylepšeným teploměrům zjistíte aktuální, nejnižší i nejvyšší naměřenou teplotu.

 

Některé mají dokonce vestavěný vlhkoměr, takže vám teploměr sdělí i míru vlhkosti vzduchu. Jestli tedy nepotřebujete znát nic jiného než aktuální teplotu, pořízení domácí meteostanice opravdu nemá smysl. Pokud ale toužíte po větším množství informací a především chcete znát i přesnější předpověď počasí na následující dny, kupte si meteostanici.

 

  • Proč byste si je měli pořídit?

 

Před výběrem vhodné meteostanice se musíte rozhodnout, co všechno by měla měřit. Jednotlivé typy meteostanic se od sebe totiž liší právě počtem veličin, které vám jsou schopny sdělit. Ty nejkvalitnější a nejpropracovanější vám poskytnou informace o vnitřní i venkovní teplotě vzduchu, měří tlak vzduchu a případně vám mohou poskytnout i graf vývoje.

 

Dále vám poskytnou informace o množství srážek, o rychlosti a směru větru, o míře intenzity UV záření a informace o aktuálním datu a čase. Také není k zahození znát přesný čas, kdy vychází a zapadá slunce. Meteostanice vám sdělí i to, v jaké fázi se zrovna nachází měsíc. Samozřejmě by nebyly ničím zvláštním bez schopnosti předpovídat vývoj počasí na několik následujících dní. Některé mají i informace o relativní vlhkosti vzduchu a tady si můžete zvolit, jestli vás zajímají ty vnější či vnitřní hodnoty.

 

  • Meteostanici vybírejte pečlivě

 

Na trhu si můžete vybrat z mnoha přístrojů, jenž má označení “meteostanice” ve svém názvu. Ale mnoho z nich se za meteostanice pouze vydávají. Můžete si tak domů pořídit jen předražený budík či teploměr a to by určitě nebylo to, co jste chtěli. Mějte na paměti, že byste měli vybírat takovou domácí meteostanici, které nesmí chybět tlakoměrné čidlo.

 

Také byste se měli při výběru zaměřit na velikost a typ displeje. Můžete si vybrat, jestli bude mít podsvícený displej či nikoli. Zjistěte si typ meteostanice, protože se některé mohou připojit i na internet pro přesnější data. V tom případě pak záleží i na kapacitě její paměti. Některé meteostanice umožňují navíc i připojení k počítači, což potěší především ty, kteří si chtějí tyto naměřené údaje zaznamenávat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Pravda o Amy Winehouse
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies