Domácí kino – zažijete neskutečnou podívanou

Už vás z nějakého důvodu nebaví chodit do kina, nebo se vám prostě jen nechce??? Jednoduché řešení se nabízí přímo samo. Pořiďte si vlastní domácí kino, dnes dokonce už za přijatelnou cenu. Možná byste mohli potěšit novým domácím kinem celou rodinu, když jej najsou pod vánočním stromečkem. Ani televize by nebyla špatná.

Fotografie LCD televize pověšené na stěně

Není domácí kino, jako domácí kinodomácí kino

V první řadě, pokud chcete sledovat filmy na domácím kině, si musíte položit několik málo otázek a samozřejmě si na ně taky odpovědět. Asi nejzásadnější otázka je kolik chci do sledování filmů a poslechu kvalitní hudby investovat.

Jedná se o to, že pokud vám stačí zvuk který dostanete z vaší stereo televize a spokojíte se i z vaší stávající úhlopříčkou, bude vás vaše kino stát něco kolem 2500 korun, které zaplatíte za nepříliš kvalitní DVD přehrávač a domácí kino je na světě.

Film – co je potřeba na sledování filmů doma

Pokud jste však náročnější uživatel a máte rád když hudba opravdu zní jako hudba, s obyčejným DVD přehrávačem se nemůžete rozhodně spokojit a musíte sáhnout po zmodernizování vašeho stávajícího sledovacího zařízení, což vás v konečné fázi bude stát pár desítek tisíc korun, ale určitě to za to stojí.

Základem pro dobré domácí kino je obrovská televize s kvalitním rozlišením. Do této kategorie spadají plazmové televize, nebo LCD panely. Aby jste se doma cítili jako v opravdovém kině, potřebujete reprosestavu alespoň 5.1. To znamená jeden centrální repreak a 2 po stranách vepředu a vzadu, čímž docílíte prostorového zvuku stejně jako v kině.

televizeDomácí kino - all in one (vše v jednom) AIO

Systémy all-in-one snadno a za relativně málo peněz nahradí celou sestavu komponentů (DVD přehrávač + AV procesor + zesilovač/AV receiver) jediným komponentem a ještě k tomu přidají vhodnou sestavu reprosoustav.

Od AIO však nemůžeme očekávat zázraky. Domácí kina AIO také poskytnou v běžném obýváku kvalitní prostorový zvuk jako ozvučení filmu, ale při poslechu hudby ve stereu se nemohou rovnat dražším sestavám.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

S Teslou je sranda
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies