Dočasné tetování? Pozor na něj!

Bojíte se jít do trvalého tetování a láká vás spíše dočasné zkrášlení, jehož motiv můžete po čase zase změnit? Pak si pozorně přečtěte náš článek. Dočasné tetování vám může přinést více škody než užitku!

Fotografie zachycující tetování paže tatérem

Opravdu jen dočasné?

Metoda dočasného tetování je stejná jako u permanentního make-upu, kdy vám zvýrazní např. konturu očních linek nebo rtů. Do hloubky ne větší než půl milimetru vám kosmetička vpraví pigment, který přibližně do pěti narozenin sám zmizí.

Jenže spousta nadšenců po několika letech zjistila, že se jich dočasné tetování drží jako klíště a co je ještě horší – z původního obrázku se stala rozmazaná čmouha, což se za zkrášlující prvek rozhodně považovat nedá.

Jediným řešením je pak původní obrázek zamaskovat opravdovým tetováním anebo si černý flek nechat odstranit laserem. Celkové náklady na tetovací parádu se pak navýší o několik tisícovek.

Estetická rizika - z parády ostuda

Pro dočasné tetování se vyplatí vybrat si zkušeného tatéra z tatoo salónu. Přestože dnes tetovací parádu nabízí i mnohé kosmetické salóny, je třeba brát v úvahu, že zde zkušení tatéři většinou nepracují. Výsledný motiv se pak může razantně lišit od původního návrhu.

Zdravotní rizika - pozor na alergie!

Pro tzv. dočasné tetování se používá henna s různými přídavnými látkami, které mohou způsobit zdravotní komplikace. Zvláště nebezpečný je parafenylendiamin, udávaný pod zkratkou PPD – může vyvolat skupinovou přecitlivělost na některé léky, barviva, opalovací krémy ad.

Alergická reakce nemusí vždy propuknout hned, někdy se objeví až po několika dnech od aplikace tetovací látky nebo až po kontaktu tetované kůže s dalším alergenem (slunce, barvivo). Projevuje se svěděním kůže, vyrážkou, otoky rtů a v nejhorším také dýchacími potíži, kdy se postižený dostává do ohrožení života.

Před tím, než usednete do křesla pro zákazníky, chtějte znát složení barvy. Jste-li alergik nebo trpíte atopickým ekzémem, na tetování zapomeňte úplně.

Bohužel ani tetování inkoustem není úplně bez rizika. Jste-li na něj alergický, tetované místo vás může svědit i několik let.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Machete - nová mexická bomba!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies