Diablo 3 už je za rohem

Apokalypsa se blíží - vydání třetího pokračování Diabla v letošním roce je zatím tím nejpádnějším argumentem pro to, že by letošní rok měl být tím posledním. Tentokrát však dostaneme příležitost nakopat Ďáblovi zadek.

Úvodní logo na hru Diablo

Božský Blizzard

Zdroj: diablo3champion.comJedním z nevyvratitelných důkazů Boží existence je fakt, že existují vývojářské společnosti jako Blizzard. Tady máte firmu, která nejenže nikdy nevydala špatnou hru, a dokonce ani průměrnou hru, ale která navíc za každý svůj produkt sklízí ocenění kritiků, stejně jako si získává zástupy nadšených fanoušků. Blizzard se za dlouhá léta své existence rozrostl v obrovské uskupení nadaných umělců v oblasti grafiky, hudby a vyprávění příběhů, kteří nějakým záhadným způsobem vždy přesně vytuší, po čem přesně hráči počítačových her touží, aby jim to následně mohli doručit na stříbrném podnose. Pravda, někdy to trvá i kolem deseti let (v případě pokračování slavných sérií jako Warcraft nebo Starcraft), ale to proto, že Blizzard nehodlá vydat hru dřív, než je prostě hotová. Není to ani tak důsledkem nějakého pomýleného idealismu, je to naopak velmi chytrý obchodní model, který je akorát děsivě jednoduchý ve své náročnosti - nejlepší způsob, jak vydělat na hře spoustu peněz, je zkrátka udělat ji zatraceně dobře. Naštvaní zákazníci totiž neslouží žádnému dobrému účelu. Je až s podivem, jak mnoho velkých studií není schopných dát si v tomhle ohledu jedna a jedna dohromady. Blizzard navíc ještě těsně před vydáním hry zapojí širokou veřejnost do testování, během kterého dokonale vyladí hratelnost a právě v této závěrečné fázi ladění se Diablo III momentálně nachází. Oficiální datum vydání již navíc bylo ohlášeno - 15.5.2012.

 

Krátká historie konce světa

Zdroj: supremewallpapers.comPokud se vám nějak přihodilo to, že vůbec netušíte, o jakou hru se jedná, možná by bylo na místě vás zasvětit. Protože tohle byste si opravdu neměli nechat ujít, pokud počítačové hry hrajete jakkoli často, z jakéhokoli důvodu, na čemkoli a v jakémkoli žánru. Základní herní koncept je jednoduchý - nazývá se "hack-and-slash" RPG. "RPG" je hra na hrdiny, to nejspíš alespoň tušíte, přičemž to druhé trojsloví znamená něco jako "rozsekat-na-kousky". Diablo v podstatě od svého dílu definovalo tenhle žánr a kraluje mu a navíc narozdíl od většiny ostatních podobných her má také výborný příběh, mytologii a atmosféru. Blizzardi si totiž dávají záležet i na tom, abyste byli vtažení do příběhu, jakkoli může být hra sama o sobě bezmyšlenkovitá. Výsledkem je tedy díky úžasnému dabingu a možná dlouhodobě úplně nejlepším herním animovaným filmovým scénám něco jako interaktivní sledování epického fantasy filmu. Je taky celkem s podivem, že se na základě žádné z blizzardovských her ještě žádný film nenatočil. Svět, který budete zachraňovat tentokrát, již vlastně apokalypsou prošel, ale protože konců světa nikdy není dost a protože se zlo po nějakém čase nicnedělání vždycky začne nudit, pokusí se o to démoni znova a lépe. Takhle to možná zní tuctově, ale věřte tomu, že u klasických příběhů jako tento záleží hlavně na provedení. Konec vás nejspíš nepřekvapí, ale zaručuju vám, že čelist vám bude po celou dobu viset v údivu, bázni a úctě, jak si budete klestit cestu legiemi temnoty směrem k závěrečnému setkání s vtěleným děsem.

 

Zážitek úplně nové třídy

Zdroj: fingersports.co.ukCo možná zkušené příznivce fantasy překvapí budou třídy, za které se dá hrát. Jako posledně ve dvojce je jich v základní verzi pět, ale z tradičních zůstali jen barbar a kouzelník. Vítaným genderovým vylepšením je možnost protentokrát u každé třídy zvolit libovolné pohlaví, nicméně zbývající tři druhy bojovníků nejsou často ve hrách vidět - mnich, lovec démonů a šaman. Šaman je asi nejobvyklejší z tohoto zbytku, protože se jedná o variaci na klasického nekromanta (vyvolávání duchů a těl mrtvých, oslabování protivníka kletbami a tak). Mnich má možná trochu blízko k paladinovi jakožto svatému válečníkovi, ale celkově vypadá spíš jako buddhista než křesťan. Lovec démonů je pak asi nejblíž Buffy a jiným typickým lovcům upírů. Určitě se jedná o zajímavé postavy, takže otázkou zůstává spíš to, jak dobře se za ně bude dát hrát. Barbar je celkem jasnej - co se mu nelíbí, to jedním rázným šmahem zrakví. Představte si Arnolda Schwarzeneggera jako Barbara Conana. Nebo Rudou Sonyu. Magič je taky celkem pochopitelnej, navíc ze startu vypadá jak adoptovanej bratr Harryho Pottera. To teda není tak drsný, ale kouzelníci vždycky začínají jako nejslabší a nejtrapnější, aby nakonec byli nezastavitelnou silou vesmíru. Lovec démonů je pak čistým střelcem, který tedy navazuje na přechozí amazonky a lupičky, jehož základní schopností jsou odrážející se projektily. Málo vydrží, ale na dálku bude nejlepší. Šamana nejspíš jeho protivníci opravdu nebudou mít rádi, protože si od nich zřejmě bude chtít vypůjčit jejich mrtvoly. Mnich je pak největší neznámou, ale podle prvních záběrů to vypadá na mistra bojových umění beze zbraně, který stejně jako barbar bude mít schopnost zařídit, aby démoni lítali mrtví vzduchem na vše strany. Jen jestli má Děs zadek, do kterýho je možný ho nakopnout. V každým případě se na tuhle hru pořádně připravte - zásoby jídla na celé měsíce a delší dovolená mohou být nezbytné.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies