Deset let se mnou, s tebou i s ním!

Ačkoliv se zdá, jakoby velmi populární sociální síť vznikla teprve nedávno, je to právě deset let od jejího založení. Ano, už deset let života je tady s námi někým milovaný, jinými zavrhovaný Facebook! Před deseti lety si jeho zakladatel Mark Zuckerberg určitě ani v tom nejdivočejším sci-fi snu nepředstavoval, jak moc tímto svým nápadem ovlivní životy nás všech.

Logo Facebooku

Jak to všechno začalo?

O vzniku Facebooku toho bylo řečeno, napsáno a nakonec i nafilmováno opravdu hodně. Z nevinně vyhlížejícího nápadu na studentský web se během několika let stal světový komunikační kanál. Někteří z nás Facebook opravdu využívají tím způsobem, pro něhož byl původně stvořen, tedy jako podporu studia, jiným z nás slouží jako kontakt s přáteli na dálku. Dnes však není výjimkou chatování s přáteli, kteří bydlí vedle nás či v nejbližším okolí. 

Co spojuje?

Jak už bylo řečeno, Facebook umožňuje komunikaci přes internet s kamarády v zahraničí či na druhém konci republiky. Firmy využívají tuto sociální síť ke své propagaci a komunikaci se svými klienty a fanoušky prostřednictvím svých "Pages" tedy stránek (stejně jako náš magazín). Je tedy pojítkem, zdrojem informací, komunikačním kanálem a pro mnohé i zábavou.

Facebook je opravdu velmi všestranná síť, která svým uživatelům kromě komunikace totiž umožňuje vyjádřit své emoce buď na své či kamarádově "Wall"či prostřednictvím "Poke" tedy šťouchnutí. V současnosti jsou velmi rozšířené tzv. skupiny tvořené společenstvím lidí, kteří mají společný zájem, studijní obor či profesi. V těchto skupinách si uživatelé opět povídají, radí, hledají řešení či vymýšlejí společné akce. 

Co rozděluje?

S příchodem Facebooku se do ústraní dostal společenský život. Podívejte se někdy kolem sebe při sezení v kavárně nebo při jízdě hromadnou dopravou. To, co uvidíte, vás asi nepotěší. Většina z vašich spolucestujících či klientů kavárny bude koukat do svých chytrých telefonů, tabletů nebo notebooků a budou chatovat. Bohužel výjimku netvoří ani situace, kdy v kavárně u stolu sedí dva a více lidí - spolu však nekomunikují, jsou zahleděni do svých technologicky velmi vyspělých přístrojů. Že to nevidíte? Pak prosím přestaňte koukat na svůj monitor, ale zvedněte hlavu, ano správně… teď ji otočte doprava a stále mějte oči otevřené… následně svou hlavu otočte doleva a opět se rozhlédněte po svém okolí… tak co… už? Výborně! Za tuto velmi namáhavou činnost si zasloužíte odměnu!

Rizika a nebezpečí?

Kromě mnoha výhod, kterými Facebook disponuje, jsou zde však rizika. Vzhledem k nedostatečné informovanosti rodičů dětí se prostřednictvím této sociální sítě může do těsné blízkosti dětí dostat nebezpečný člověk. Totožnost na Facebooku není nijak možno prokázat, a proto se za kamaráda vašeho potomka může vydávat kdejaký úchyl s fotkou zcizenou z jiného profilu. Běžně se hovoří o tom, že zhruba 10% z aktivních účtů Facebooku tvoří ty falešné. Dávejte na své děti pozor, i když jsou JEN ONLINE!

Facebook a úmrtí

Funkce, kterou Facebook doposud nedisponuje je deaktivace účtu v případě úmrtí vlastníka daného profilu. Jak by tato funkce měla vypadat, necháme na vývojářích této sociální sitě, avšak nutno podotknout, že přibližně 30 milionů účtů patří již mrtvým osobám.

Facebook a život

Pro správný vývoj populace je velmi důležité nezmenčit svůj reálný svět pouze na velikost Facebooku. Přestože je tato sociální síť v mnoha ohledech velmi prospěšná, nemůžeme zapomínat na důležitost osobního lidského kontaktu a slovní komunikace. Skutečné objetí totiž nenahradí ani milion virtuálních polibků.

XOXO :-* Vaše redakce :D 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Lana Del Rey - kdo to, sakra, je?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies