Dell Adamo – nejtenčí notebook na světě!

Pouze 16 milimetrů tenký Dell Adamo se může pyšnit titulem "Nejtenčí notebook světa". Dell Adamo je poháněn nízkonapěťovým dvoujádrovým procesorem Intel Core 2 Duo SU s frekvencí 1,2 nebo 1,4 Hz. Samozřejmostí je také operační paměť typu DDR3 s kapacitou 2 nebo 4GB. Vaše data se budou ukládat na energeticky nenáročný SSD disk s kapacitou 128 GB. Přečtěte si o Dell Adamo více...

Fotografie notebooku značky Dell Adamo

Dell Adamo a jeho design

Dell Adamo o rozměrech 331 x 242 x 16,4 milimetrů je vyroben z lehkého a odolného hliníku, který nahradil tradiční plast. Díky volbě nového materiálu se jeho hmotnost vyšplhala na pouhých 1,4 kilogramů. Displej notebooku má úhlopříčku 13,4 palců a rozlišení 1366 x 768 pixelů. Dell Adamo právem získal titul „Nejtenčí notebook světa“, je totiž tenký pouhých 16 milimetrů.

Dell Adamo - technické parametry

Dell Adamo je poháněn nízkonapěťovým dvoujádrovým procesorem Intel Core 2 Duo SU s frekvencí 1,2 nebo 1,4 Hz. Samozřejmostí je také operační paměť typu DDR3 s kapacitou 2 nebo 4GB. Vaše data se budou ukládat na energeticky nenáročný SSD disk s kapacitou 128 GB.

Nevýhodou nového Dellu je ovšem absence optické mechaniky, která se do základu zkrátka nevešla. Za příplatek si však od Dellu můžete obstarat externí DVD vypalovačku do portu USB. Vydrž baterie by se měla pohybovat okolo 5-ti hodin.

Vždy něco navíc…

Nový Dell Adamo nabídne i přes své malé rozměry 3 USB porty, eSata konektor pro připojení externího pevného disku, bezdrátové rozhraní WiFi 802.11 na Bluetooth a také stylovou podsvícenou klávesnici.

Zajímá vás cena?

Nejtenčí notebook Dell Adamo je již nyní v prodeji v USA. Nejlevnější verze tohoto notebooku vás vyjde na 1999 USD (v přepočtu necelých 41 000 korun), za verzi s rychlejším procesorem a větší kapacitou operační paměti zaplatíte cca 2699 USD (v přepočtu 55 500 korun).

Druhým nejtenčím notebookem na světě je Lenovo ThinkPad X301. O tomto notebooku se můžete více dočíst právě ZDE!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější tanečnice nahoře bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies