Čtyřkolky - vozidla pro malé i velké

Čtyřkolky neboli ATV jsou vozidla, která se od ostatních liší výše položeným podvozkem a masivními koly. Jsou určeny, jak pro malé děti, tak pro dospělé, kteří si chtějí užít trochu adrenalinu a volný čas.

Čtyřkolky brázdící pouštní duny

Čtyřkolky

Čtyřkolky neboli ATV (All Terezin Vehicle) se začaly vyvíjet a vyrábět v Japonsku v roce 1960. Jedná se o vozidla, která mají výše položený podvozek a masivní kola, než obvyklá vozidla.

 

Čtyřkolky mají takové vlastnosti, díky kterým mohou jezdit přes různé terény, jakými jsou např. malé říčky, cesty, kopce, pouště aj. Kdysi byly čtyřkolky používány pro vojenské účely, zábavu, zemědělství a cestování.

 

Čtyřkolky 50 a 70 cm3 – mini čtyřkolky

Čtyřkolky, které mají obsah motoru 50 a 70 cm3 jsou vhodné pro ty nejmenší (děti od 6-ti let a výše). Pro bezpečnost mají omezovač rychlosti, který je nastavitelný a bezpečnostní vypínač zastavení, jenž umožňuje rychlé vypnutí mini čtyřkolky.

 

Čtyřkolku pohání ekologický čtyřtaktní motor s variátorem, což znamená, že není nutné míchat olej s benzínem.

 

 

Masivní pneumatiky dodávají mini čtyřkolkám stabilitu, která je vhodná v zatáčkách, což je pro malé jezdce důležité.

 

 

Mini čtyřkolka je snadno ovladatelná a chráněna proti poškození (i zespodu – rozeta, brzdový kotouč). Má elektrický startér a automatické dobíjení baterie.

Čtyřkolky ATV 200 cm3

Čtyřkolky jejichž obsah motoru je 200 cm3 jsou ideální pro volný čas. Velice snadno se ovládají a nevyžadují drahou údržbu. Ve výbavě mají elektrický startér a čtyřtaktní motor (chlazený vzduchem), jenž má 4 stupně převodu + zpátečku.

 

Abyste si jízdu skutečně užili, mají čtyřkolky nastavitelné tlumiče a kotoučovou brzdu. Dále má ve výbavě přední světlo s halogenovou lampou, zadní světlo, světla směrová a digitální rychloměr.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies