Čokoládová Halle Berry

Čokoládová kráska Halle Berry nezná hranice. Hrála ve více než třiceti filmech, v roce 2002 získala Oscara a v jedné anketě byla zvolena nejvíce sexy ženou planety. Nebojí se svléknout ani předvést scény, při kterém se mnohým z nás tají dech..

Halle Berry

Smutné dětství Halle Berry

Otec Halle byl černoch, matka běloška a právě tato skutečnost vedla k tomu, že Halle mezi sebe nechtěly přijmout ani černé, ani bílé děti. Otec - alkoholik svou ženu i dcery často fyzicky napadal. Smutnou památkou je jí dodnes jedno téměř neslyšící ucho. Rodinu otec opustil, když byly Halle Berry 4 roky.

Halle Berry - modelka nebo herečka?

Na střední škole se Halle stala roztleskávačkou a vyhrála soutěž ve školní miss. Spolužačky ji ale obvinily z manipulace s volebními lístky, a přestože se tak neprokázalo, musela se Halle podělit o své první místo s blonďatou běloškou. V sedmnácti se stala Miss Teen All America, později Miss státu Ohio, vicemiss USA. Všechna tato vítězství jí přinutila dát se na kariéru modelky. Během modelingu však zjistila, že jí mnohem více láká herectví a začala tento obor vášnivě studovat. Její první rolí byla žena závislá na heroinu ve filmu Jungle Fever. Výkon mladé američanky všechny ohromil.

Krásná smolařka Halle Berry

Halle se v roce 1993 provdala za baseballového hráče Davida Justiceho, ale po třech letech se rozvedli. Ve snaze vyhnout se depresím z rozchodu se začala kromě filmů věnovat také charitě. Při natáčení dalšího snímku se složila a zjistilo se, že trpí silnou cukrovkou. V roce 1999 si vzala zpěváka Erica Beneta a s ním i jeho dceru, kterou měl z prvního manželství. Halle devítiletou Indii milovala jako svou vlastní. Když se dozvěděla o manželově nevěře, podlehla alkoholům a práškům. Chtěla dokonce spáchat sebevraždu.

Rok 2000 byl pro Hally také velmi nešťastným. Odjela od havárie, kterou způsobila při projetí křižovatky na červenou. Roztrženou kůži na čele jí museli zašít dvaceti stehy. Za tento čin ji soud uložil tříletou podmínku, pokutu 13 000 USD a 200 hodin veřejně prospěšných prací.

Halle Berry a charita

Po rozchodu s Ericem Benetem pracovala v organizaci proti rakovině prsu, odjela podpořit americké vojáky a dodnes bojuje za práva žen černé pleti. Když dostala cenu Harwardské nadace za činnost věnovanou mezikulturním a rasovým vztahům, rozplakala se dojetím.

Největší filmové trháky s Halle Berry

Kromě její první role ve filmu Horečka džungle zazářila také v životopisném filmu Černá Carmen Dandridge. Film vypráví o jedné z nejnadanějších filmových hvězd padesátých let, které se nepodařilo v Americe prosadit kvůli rasismu.
Velkým trhákem byly také snímky jako je X-Men, Boxing 747 v ohrožení, Poslední skaut, Operace: Hacker, horor Gothika nebo film Dnes neumírej, který se stal zatím nejúspěšnějším filmovým zpracováním o Jamesu Bondovi.

Hally se nebrání thrilerům, romantickým filmům ani komediím, čímž dokazuje, že umí zahrát opravdu všechno. Aby se co nejvíce vžila do své role, je ochotna se třeba nemýt – tak činila při přípravě na roli feťačky ve filmu Horečka džungle.

Erotické scény s Halle Berry v hlavní roli

Lidské tělo a nahota je pro Halle Berry něco naprosto přirozeného. Když při natáčení erotických scén filmu Perfect Stranger chyběl její herecký partner – Bruce Willise, převzala otěže do svých rukou a předvedla několik vzdechů a erotických scén i bez něj. Zatímco se svíjela v posteli, štáb pouštěl nahrávku Willisova hlasu. Střihači pak herecký pár spojil pomoci počítačové technologie dohromady. Výsledek působí naprosto dokonale – nejde vůbec znát, že Halle si ve skutečnosti v posteli užívala sama.

Halle Berry – sexy žena planety

Čtenáři pánského časopisu FHM ji zvolili za nejvíce sexy ženu planety. Porazila dokonce i stálici těchto anket – Britney Spearsovou a loňskou vítězku, mladou tenisku Annu Kurnikovovou. Se svými čtyřiatřiceti lety se stala nejstarší vítězkou a zároveň první černoškou, která v této anketě zvítězila. Halle Berry však není z těch, které by si svůj titul nechaly zarámovat a pověsit na stěnu. Skepticky tvrdí, že právě vzhled jí bránil získat některé vytoužené role a mnohem důležitější je pro ni krása vnitřní.

Halle a filmová ocenění

Málokdo má na svém účtu tolik filmů a filmových ocenění jako Hally Berry. Za herecký výkon ve filmu Ples příšer získala Oscara, cenu SAG a Stříbrného medvěda na filmovém festivalu v Berlíně... Role ve filmu Černá Carmen Dorothy Dandridge jí přinesla cenu Emmy, Zlatý glóbus, SAG a NAACP Image Award. Od asociace National Board of Review získala titul nejlepší herečka a od Nadace Harwadské univerzity titul kulturní umělec roku. Za titulní roli v seriálu Queen získala cenu pro nejlepší herečku a ocenění pro herecký objev roku. Zahrála si ve více než 30 filmech a podílí se na mnoha projektech včetně charity.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies