Číňané milují čaj a zázvor

Tajemné účinky čaje jsou známé století. Je pravdou, že čaj probouzí základní energii čchi? Co všechno obsahuje tento pradávný nápoj? Lze vůbec něčím nahradit extrakty z čaje?
Fotografie muže Japonce
Černý čaj z listů čajovníků Thea chinensis, tak jak jej dnes známe, se rozšířil z Číny až v 19. století. To ovšem neznamená, že by příprava čaje byla objevena v našich zemích až tak pozdě. Kdepak. Tradiční čaj se totiž v Čechách a na Moravě vůbec nepřipravoval z listů čajovníků, ale z mnohem více populárnějších bylin, jako byla lípa, jahodník, nebo akát. Stejně tak se v Číně dodnes pijí čaje z mnoha bylin.

Velmi populární rostlinou je v Čínské medicíně například zázvor, který se upravuje spařením na čaj, nebo jde koupit v různých dalších formách. U nás se ovšem více než na spaření do čaje používá jako koření.

Proč mají v Číně zázvor tak populární?

Podle Číňanů posiluje zázvor v organismu elementární energii čchi, pomáhá při nevolnostech, kinetózách nebo mořské nemoci. Ale také třeba při trávicích potížích. Zázvor obsahuje protein, vitamíny A, C, B-komplex, vápník, fosfor, železo, draslík, sodík a hořčík.

Moderní vitamínové prostředky dnes kopírují vlastnosti bylin a usnadňují konzumentů získávání účinných látek prostřednictvím moderních technologií i aplikací. Tou nejúčinnější formou jsou dnes vitamínové spreje, které účinností předčí tabletové formy až 24 krát.

Dnes tedy lze místo žvýkání zázvoru, nebo tablet, využít možností moderních technologií a vybrat si některý z koloidních minerálů nebo přímo vitamínových preparátů z produkce Vitamist vitamínových sprejů, které poučeny přírodou a tradičními medicínami za podpory nanotechnologií, do vašeho těla dopraví v nejúčinnější formě ty nejčistější vitamíny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies