Chcete být u porodu? Jste na to připravený?

Porod je pro většinu žen těžkou, ale i radostnou chvílí jejich života. Co ale otec dítěte? Měl by být při této události se svou partnerkou? Někteří jsou pro, jiní to odmítají. Jak se tedy rozhodnout?

Fotografie těhotné ženy, držící se za břicho

 

Kdysi byste se k porodu nedostal. Porod se považoval za čistě ženskou záležitost a požadavek otce, aby byl se ženou u porodu, by byl brán jako výstřelek a jako něco nepřirozeného. V minulosti bylo hodně věcí považováno za “tabu”. A vše se časem mění. Porod je přirozenou součástí života. Proto už není nic divného, že muži mohou své partnerky podpořit i při porodu. Porod je silně emotivní. Existuje spousta otázek, díky kterým se možná rozhodnete snadněji.

 

Můžete se setkat se dvěma odlišnými názory. Jedna skupina lidí bude umíněně tvrdit, že muž má vidět svou ženu až po porodu. Podle nich tam muž nemá, co dělat. Některé ženy nechtějí, aby je partner viděl, jak křičí bolestí, jak jsou zpocené a uplakané. Na sebevědomí také nepřidá fakt, že jsou dole odhalené. Bojí se, že o ně partner ztratí zájem. Mají strach, že pro vás už nebudou atraktivní a vy je budete vnímat jinak. Také to může ohrozit i váš sexuální život.

 

Ostatní ale zastávají poněkud jiný názor. Vidí v tom především skutečnou podporu, příležitost k získání jedinečného a hlubšího vztahu otce a dítěte. Společné prožití této událostí může partnery více sblížit. Někteří muži pak více ocení svou partnerku, protože u ní byli a viděli, co všechno jsou ochotné vydržet. Důležité je, aby se oba partneři shodli. Promluvte si spolu a pokud se rozhodnete, že chcete u porodu být, tak sice zažijete chvíle “nepohodlí”, ale můžete získat jedinečnou životní zkušenost.

 

Jak byste se u porodu (ne)měl chovat?

 

Především byste měl své partnerce poskytnout dostatečnou oporu. Poskytněte ji bezpečí, prodýchávejte s ní kontrakce a pomozte ji s čímkoliv, o co vás v té chvíli požádá. Neměl byste na ni křičet, ani se k ní agresivně chovat. Nijak ji nekomentujte ani nehodnoťte. Nehádejte se s personálem. Můžete ji ze začátku zbavit strachu nějakými vtípky, ale postupem času od žertování raději upusťte. Fotit či natáčet byste měl až po dohodě s partnerkou. Pokud porod proběhne císařským řezem, tak můžete zůstat s miminkem, abyste ho mohli sledovat při ošetření.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Dnešní "zbraně budoucnosti"
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies