Cestování s karavanem či obytným vozem

Někteří by si na cesty nejraději vzali všechny své oblíbené věci. To je ale bohužel těžko proveditelné. Do kufru se vám nikdy všechno nevejde, spíše nakonec zjistíte, že z něj musíte ještě něco odebrat. Ale cestovat v karavanu či v obytném voze - to už je jiná. Je to vlastně takový domek na kolečkách.

karavan

 

Proč je tento typ cestování tak oblíbený?

 

Představte si tu úžasnou svobodu pohybu. Zajedete si kam jen budete chtít a nemusíte neustále hlídat čas. Shánění ubytování na poslední chvíli, abyste se mohli trochu prospat, už nikdy řešit nemusíte. Jediné, co musíte udělat, je naplánovat si parádní výlet či dovolenou a poohlídnout se po nějakém kempu. Pokud to do autokempu nestihnete, určitě najdete jiné vhodné místo pro svůj karavan.

 

Záleží na tom, kolik budete chtít investovat, ale jestli chcete karavan v budoucnu hodně a často využívat, raději si připlaťte. Dle finančních možností si můžete zvolit i takovou úroveň komfortu, která je srovnatelná s hotelem. Ale oproti hotelům mají karavany výhodu v tom, že máte přírodu na dosah ruky a bydlíte pěkně ve svém, tedy pokud není karavan pouze vypůjčený.

 

Když se rozhodnete pro luxusnější karavany, bude pro vás obrovskou výhodou to, že si je můžete vybavit “na míru”. Postele si můžete nechat vyrobit na zakázku a matrace zvolte raději ortopedické. Kuchyň si můžete plně vybavit vším, co budete na cestách potřebovat, a také si můžete zařídit toaletu a sprchu dle svého vkusu.

 

Jestli si chcete pořídit malý obytný vůz, který splňuj váhový limit do 3,5 tuny, tak vám bude stačit řidičské oprávnění pro běžný automobil. V případě, že se rozhodnete pro velký luxusní karavan, musíte získat řidičské oprávnění skupiny E. Raději si cestu naplánujte, protože některá historická centra přímořských letovisek nebo horské trasy mohou být pro karavany uzavřené.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Kouzlo a bída cirkusů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies