Česká mutace amerického pořadu MTV

Kdo by neznal hudební stanici MTV? Konečně se můžete těšit na její českou mutaci. Už příští čtvrtek,  přesně ve 21:00 začne 10-ti minutové slavnostní zahájení a poté spousta zajímavých a zábavných pořadů, včetně přenosu koncertu skupiny The Prodigy.

Logo hudební stanice MTV

Něco málo o MTV

Americká MTV (Music Television) je první televizní stanicí na světě, jejiž program se zabývá pouze hudební tématikou. Vznikla 1. srpna 1981 společnostmi AmEx a Warner. Již od počátku vysílání probíhalo 24 hodin denně a vysílání zahájila píseň Video Killed The Radio Stars (Video zabilo hvězdy rádií) od skupiny Buggles. Později, koncem 80. let MTV započalo s vlastní tvorbou programů jako například – Week In Rock, Club MTV apod. V 90. letech se MTV rozptýlilo po celém světě a obdržela spoustu kladných i záporných hodnocení. Společnost se začala zapojovat i do oceňování hudebních talentů či stálic v hudebním světě, a proto se vyhlačují hudební ceny MTV Music Awards nebo MTV Europe Music Award.

Seriál, který zná celý svět

Ano, jedná se o americký televizní seriál Jackass (z angl. osel), který odvysílala právě stanice MTV. O co tady jde? Jde o skupinu lidí, kteří vymýšlejí kuriózní, nebezpečné, vtipné avšak i nechutné a pohoršující situace. Po skončení vysílání pořadu byly kvůli obrovskému zájmu natočeny dva filmy se stejným hereckým obsazením jako v seriálu. Tento seriál z řad filmových kritiků a rodičů získal bezvýhradně negativní hodnocení. Za jeho úspěch vděčíme především náctileté mládeži, která objevila v seriálu netradiční zábavu s prvky „zakázaného ovoce“. A to dělá seriál ještě přitažlivějším. Na co být připraveni během sledování Jackass? Chození na chůdách po rušné silnici, pobývání ve výběhu pro býka s černým šátkem přes oči, tetování při jízdě na off-roadu v terénu, konzumace pomočeného sněhu ve zmrzlinovém kornoutku, pití koňského spermatu a jiné podivnosti.

Česká MTV už za pár dní

Přesně za deset dní se rozjede česká verze mezinárodní hudební stanice MTV. Provozovatelem této mutace je televize Nova a společnost CET 21. Nová verze české MTV v programových nabídkách satelitních i kabelových operátorů by měla nahradit původní evropskou verzi MTV Europe, která slouží těm zemím, jenž nemají vlastní národní mutaci MTV.

Co na to operátoři?

Satelitní operátor Skylinku je stále na vážkách. Náklady na zařazení české MTV jsou příliš vysoké, ale pokud se zájem veřejnosti o tento produkt rapidně zvýší, nebude vedení Skylinku váhat a zařadí českou MTV do své nabídky. Jinak je tomu u dvou placených satelitních služeb – UPC Direct a Digi TV, poněvadž ty šíří evropskou mutaci MTV od počátku svého působení na českém trhu. Takže zařazení české verze do jejich nabídky je očekávaným krokem u obou dvou společností. Nejoptimálnějším řešením je nahrazení původní evropské verze tou českou, a přestože jim mírně vzrostou náklady, nebudou muset vyřazovat žádný ze stávajících programů.

Budete "pětsetdevadesáttřetí"? A na co se můžete těšit?

Po celém světě sleduje tuto hudební stanici 592 domácností, získá si i tu vaši? Dvacetičtyřhodinový maratón plný hudby, zábavy, reality show a seriálů. Můžete se těšit na pátou řadu seriálu The Hills, Napsáno životem, kde jsou hlavními protagonisty obyčejně-neobyčejní lidé každodenního života. V MTV Cribs nahlédnete do soukromí života slavných a bohatých. Pro milovníky rychlých aut je přichystán tuningový pořad Pimp My Ride, při kterém se stanete svědky přetváření starých vraků na vysoce kvalitní „pimpmobily“. To je jen malá ukázka z plánovaného programu této nové televizní stanice. Tak co budete 593. příznivcem?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Megan Fox: promenáda v plavkách i bez
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies