Car sharing vyřeší problém s automobilem

Potřebujete automobil pouze občas, ale jeho pořízení by se Vám nevyplatilo? Pro tento případ existuje služba zvaná „car sharing“.

Fotografie zelenobílého auta

Proč si kupovat auto, když si jej můžete půjčit?

Potřebujete nutně půjčit automobil, ale nikdo z rodiny a ani známých Vám ho zrovna nemůže nepůjčit? Nemáte dostatek finančních prostředků na to, abyste si jej koupili? Nezoufejte, vyzkoušejte car sharing. Car sharing je služba, se kterou se běžně setkáte v zahraničí, také v České republice se začíná tato služba hojně využívat.

Car sharing - jak to funguje?

Car sharing funguje na principu společného využívání automobilů širší veřejností. Automobil, který je určen k zapůjčení, spravuje společnost, která se zabývá car sharingem v Čechách a její název je CAR4WAY. U té se zaregistrujete a složíte zálohu, která je v současnou dobu za akční cenu 2 000 Kč (obvykle registrace stojí okolo 5000 Kč). Jakmile budete potřebovat automobil, přes počítač či mobilní telefon si jej předem zarezervujete třeba jen na hodinu. Poté vám přijde sms s informacemi o provedené registraci, Vy si už jen k vozu dojdete a kartou, kterou jste získali po registraci vůz odemknete.Vyzvednete si tedy auto a odjedete. Na konci cesty jej opět zaparkujete na vyhrazeném parkovacím místě. Platby u CAR4WAY se řídí podle doby, po níž bylo vozidlo používáno a také podle ujeté vzdálenosti. Ceny za používání vozidla jsou velice příznivé a začínají již od 50 Kč za hodinu. 

Výhody car sharingu

  • Nemusíte vlastnit svůj vlastní automobil. Odpadá Vám tak starost a práce s údržbou vozu, povinnost platit pojištění, pohonné hmoty a další poplatky. Vše hradí společnost CAR4WAY.
  • Standardy rezervačních služeb odpovídají v obecné rovině profesionálním call centrům.
  • Možnost zapůjčení automobilu kdykoliv je potřeba - 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.
  • Ulehčíte také životnímu prostředí. Zejména v centrech větších měst by mohl car sharing vyřešit problém s parkovacími místy, kterých je zde nedostatek.

Nevýhody car sharingu

  • Přemýšlíte jaké jsou nevýhody? Téměř žádné, snad jen ty, že si vůz budete muset vyzvednout na vybraném místě. Společnost CAR4WAY je připravena dodávat vozů kolik bude potřeba, a vykrývat tak poptávku po jejích službách.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Techno a trance
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies