Burleska - umění nebo striptýz?

Burleska, nápaditá show plná erotického jiskření a krásných kostýmů. Zábava třicátých let se po letech opět vrací na prkna divadel. Hudebně dramatické představení, které balancuje na pomezí erotiky a humoru. Vtipné scénky, které jsou doprovázeny stylovou hudbou, zahaleny rouškou vzrušení. Burlesky, tedy dámy, které jsou hlavní hvězdy představení, vám svou nedokonalostí a s občasným studem, předvedou velmi kvalitní show. Muži (ale i dámy) nebudou mít nouzi spatřit krásu ženských těl a vypracovaných kostýmů. Burleska si zakládá na vtipu a vyžívá se ve zveličování. Humor zde rozhodně nechybí. Kde takovou podívanou zažít?

Záběr zachycující Burlesque show a jeí představitelky při smyslném tanci

Co je to Burleska?

Pokud budete “googlovat” slovo Burleska, nenajdete jasný překlad. Burleska patří mezi literárně-dramatický žánr, který zobrazuje komické a fraškovité příběhy se záměrem něco zlehčit nebo někoho zesměšnit. Nynější podoba je ale zajímavější, je doplněna dekadencí, nadsázkou a ironií. Legrační vystoupení pochází původem z viktoriánské Anglie, ale opravdový rozkvět zažilo toto umění až ve Spojených státech. Představení je opravdu humorné, plné erotického svádění a svlékání, avšak nejedná se o striptýz. Intimní partie jsou pořád zahaleny i po postupném odhazování svršků. Dívka se nikdy nesvleče zcela úplně. Za doprovodu zpěvu a tanečnic se vám vykreslí okouzlující představení.

 

Kde zažijete Burlesku?

Žena ve svůdném korzetu a punčocháchBar Bar&Books, jenž se nachází na Vinohradech v Praze, se pyšní představením burlesque. Soubor založil David Jahn, který vystupuje pod uměleckým pseudonymem Sonny Vargas. Považuje se za multitalentovaného hudebníka a herce, který je impresáriem Prague Burlesque. Snaží se o obnovu burlesky, tak jako například v Americe Dita Von Teese, která se svou show zažívá obrovské úspěchy. Ve světě patří k nejlepším. Ani Prague Burlesque nezaostává za světem se svými burleskami. Za zmínku určitě stojí Lady Mousellyca, která má za svým jménem na plakátech dodatečně ještě uvedeno Queen of Burlesque, což vypovídá o mnohém. Sonny popisuje burlesku jako nevulgární představení, které nemá nic společného se striptýzem. Kurtizány jsou právě často parodovány. Představení se setkává s čím dál větší oblíbeností a odpůrců je stále méně a méně. Kdo by si myslel, že je představení jen pro muže, je na omylu. Publikum je vyrovnané. Muži obdivují krásu ženských těl a ženy jsou uneseny nápaditostí kostýmů burlesek, které se cenou vyšplhávají až ke statisícům. Okouzlí vás vystoupení Miss Cool Cat a Angeliny Angelic, které nezůstávají pozadu za Lady Mousellyca. Angelina, jejíž podoba s Marilyn Monroe je opravdu čistě náhodná, svým zpěvem a překypujícím dekoltem upoutá nejednoho návštěvníka. Miss Cool Cat umí své “skleničkové” vystoupení prožít opravdu dokonale. Při svém performance používá obrovskou sklenici na Martini, kde se za zvuků libé hudby ladně pohybuje a postupně svléká. Jako třešničku na dort použije na konci třásně, s kterými zatřese a které jsou součástí přelepů bradavek. Přitom “cáká” vodu ze své skleničky na diváky sedící v první řadě. No posuďte sami, že se jedná o ppravdu vzrušující show. Po skončení všech vystoupení přichází soubor mezi diváky a podílí se na živé diskuzi. Rozebírají se různá témata vztahující se k burlesce, ke kostýmům, ale také k jiným. Umělci si diváků a jejich názorů velmi váží.

 

Neváhejte a nedejte na zlé jazyky, které tvrdí, že je vystoupení obscénní. Prague Burlesque chce povznést toto vystoupení ještě na vyšší úroveň a uspořádat mezinárodní festival burlesky. Nenechte si ujít představení Prague Burlesque, přijdete stoprocentně na jiné myšlenky. S nadsázkou a hravostí se vám všechny problémy, aspoň na chvíli, vypaří z hlavy.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Dragster – adrenalinová zábava pro chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies