Bugatti Galibier 16C - nejrychlejší sedan budoucnosti?

Bugatti Galibier 16C je prozatím pouhým konceptem, který se má začít vyrábět až v roce 2013. Údajně se má jednat o nejrychlejší čtyřdveřový automobil na světě.

Bugatti Galibier 16C a jeho přední pohled

Bugatti Galibier 16C zblízka

Koncept vozu Bugatti Galibier 16C svým vzhledem připomíná z velké části svého staršího bratra – Bugatti Veyron. Aby byl design netradiční, a pro nové Bugatti charakteristický, doplnili jej designéři částečně o charakteristické prvky limuzín z 30. let minulého století.

Přední části sedanu dominuje velká maska chladiče a světlomety, které jsou vybaveny LED diodami. V zadní části vozu nás zaujme výrazně zakulacená záď, rozměrné světlomety a samozřejmě čtveřice koncovek výfuku na každé straně (celkově tedy 8 koncovek).

Vzhled nového Bugatti je obohacen o stylové prvky z chromu, které jsou umístěny po bocích vozu. Nesmíme zapomenout na velká 22" palcová litá kola, která jsou chloubou tohoto vozu.

Jízdní vlastnosti Bugatti Galibier 16C

O pohon Bugatti Galibier 16C se postará dvěma kompresory přeplňovaný motor o zdvihovém objemu 8.0 l. Výkon bude přenášen na všechny čtyři kola prostřednictvím automatické osmistupňové dvouspojkové převodovky. Podle firmy Bugatti bude motor schopný spalovat také ethanol a 97RON. Více informací firma o jízdním výkonu nového Bugatti prozatím neprozradila.

Nejvyšší rychlost Bugatti Galibier 16C by se měla pohybovat okolo 400 km/hod., zrychlení z 0 na 100 km/hod. se odhaduje okolo 3 sekund. V základu samozřejmě nebudou chybět vysoce účinné karbonové brzdy, aby bylo možno takovou rychlost ukočírovat.

Interiér plný luxusu

Uvnitř nového Bugatti Galibier 16C můžete očekávat pouze a jen samý luxus. V interiéru jsou použity nejmodernější materiály, samozřejmostí bude také kvalitní dřevěné obložení, kožená sedadla, velký LCD displej umístěný na středové konzoli a nebo například netradičně umístěný rychloměr a otáčkoměr uprostřed palubní desky.

Fotografie interiéru nového Bugatti naleznete v naší fotogalerii.

Cena, dostupnost

Očekává se, že se koncept Bugatti Galibier 16C začne vyrábět v roce 2013. Předobjednávky začne firma Bugatti přijímat už příští rok. Jeho cena prozatím nebyla zveřejněna. Předpokládá se, že toto luxusní čtyřdveřové sportovní vozítko nepůjde pod hranici 40 miliónů korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Katy Perry: z kostelové lolity sexy symbolem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies