Buďte on-line i mimo kancelář

Lidé vynaloží obrovské úsilí o to, aby nám stroje ušetřili práci, mobilní telefony čas a internet peníze. Moderně vybavená kancelář je samozřejmostí. Ale jak si poradit vyrážíme-li do terénu?
mužské ruce pracující na notebooku

Kancelář vždy s sebou

Snad každý, kdo pracuje v moderně vybavené kanceláři, si na její vybavení snadno zvykne. Práce v ní je pak rychlá, jednoduchá a bez potíží. Problém ovšem nastává tehdy, když kancelář v rámci jednání či služební cesty opustíme a vydáme se do terénu. Ani v tomto případě nemusíme o výhody, které nám kancelář nabízí, přijít. Stačí se dobře vybavit. S pomocí přenosného počítače pak můžeme využít všech možností a výhod - pracovat téměř kdekoliv.

Práce v terénu? Vyberte si pomocníka

Pokud vyrazíme do terénu, těžko si s sebou budeme brát osobní počítač včetně monitoru, technicky i fyzicky by to bylo velmi náročné. Nyní si možná položíte otázku, jakým přenosným zařízením bychom se měli vybavit. Jak si co nejlépe vybrat? Vše záleží na potřebách uživatele, složitosti softwaru a dostupnosti služeb, které využíváme v kanceláři. V případě, že potřebujeme mít k dispozici pouze internet, volíme mnohem menší a lehčí zařízení, které nám poskytne přístup k internetu, případně možnost využití pro volání do mobilních sítí. Pro tyto účely nám budou stačit zařízení typu PDA či MDA, které nám poskytnou dostatečný komfort a využití svých možností. Pokud potřebujeme na cestách pracovat se složitějšími programy - typu účetnictví či vzdálených pracovních ploch interních informačních systémů - je potřeba volit výkonnější zařízení typu přenosného počítače, všem dobře známý notebook. V tomto případě musíme počítat s tím, že se značně mění fyziologický vzhled a taktéž váha.

Notebook a aktuální trendy

Již ve většině případů bývá trendem snižování váhy a velikostí notebooků, miniaturizace osazených komponent či řešení vhodného chlazení. Volba přenosného počítače nyní závisí na potřebách výkonu daných aplikací a potřeb uživatele, které je potřeba dodržet. Dnes už všichni výrobci různých značek notebooků dokáží vyrobit zařízení se srovnatelným výkonem stolních kancelářských počítačů a mnohdy i mnohem vyšší. Samozřejmě musíme zohlednit i pořizovací cenu, která bývá zpravidla vyšší, než je cena klasického počítače.

Kritéria k výběru přenosného počítače

Vybrat dnes vhodný notebook není nijak těžké, trh je plný přístrojů nejrůznějších značek, ale pamatujme při výběru na tyto nejdůležitější kritéria:

  • hmotnost
  • velikost
  • výdrž baterií
  • komunikace s okolím
  • přístup na internet
  • záruční a pozáruční servis
  • cena

Jste-li náročnější, zkuste "Život ve stylu Lamborghini", firma ASUS představila dva luxusní kousky >>


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Gadgety jsou zpátky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies