Bryan Adams potřetí v Praze - Go Canada!

Při znalosti hudební scény by se dalo říct, že cokoliv povstane ze země javorového listu, je výživné nejen pro fanoušky ale i pro recenzenty. Stačí připomenout kapely jako RUSH, SAGA, či popovou hvězdičku Avril Lavigne anebo šílence Devina Townsenda.

Zpěvák Bryan Adams při svém pěveckém vystoupení

Bryan Adams - hitmaker na pravém místě

Ke kanadskému ceněnému muzikantskému exportu náleží i tento rodák z Kingstonu z provincie Ontário. IAto i přesto, že právě Bryan Adams by mohl být označen jako tradiční hitmaker, který balancuje na hranici popu a rocku.

V České republice ho proslavila skladba k filmu Tři mušketýři All For Love, kterou nazpíval společně se Stingem a Rodem Stewartem nebo jiná balada Please Forgive Me. Jeho nejúspěšnějším singlem je však (Everything I Do) I Do It for You, již složil k filmu Robin Hood - Král zlodějů, a která bourala několik evropských hitparád, tu britskou nevyjímaje. To už však za sebou měl několik velice úspěšných alb a četná turné po celém světě.

Inspirace Beatles v písních Bryana Adamse

Bryan Adams je tradičním představitelem kapel a interpretů, které by se daly označit za stadiónový rock. Cit pro chytlavé melodie se v něm probudil už v počátcích jeho kariéry, kdy byl přece jen více v popových vodách a jeho prvním hitem se stala skladba Let Me Take You Dancing.

V té době se dal dohromady s bubeníkem Jimem Vallancem a inspirováni duem Lennon - McCartney začali tvořit melodické, ale už přece jen rockové skladby.

Už přes čtvrt století Bryan Adams sólově

Na sólovou dráhu se Bryan Adams vydal v roce 1980 bezejmenným albem, ale pořádný průlom zaznamenal až třetí deskou Cuts Like a Knife, která atakovala vrcholky i amerických hitparád a Bryan za toto album sklidil i pár ocenění a rovněž se vydal na rozsáhlejší turné než doposud, když předskakoval slavným Journey.

Jeho naprostý komerční vrchol však přišel v roce 1991, kdy po mírném tápání vydal desku Waking Up the Neigbours (která obsahuje právě hit Evertything I Do), které se prodalo celosvětově přes deset miliónů kusů a Bryan Adams byl se svou kapelou téměř dva roky na vyprodaném turné.

Rockerem je Bryan Adams i po čtyřicítce

Pokud si někdo myslí, že koncerty Bryana Adamse je nějaké slaďoučká marmeláda, bude po jejich návštěvě asi pěkně kulit oči. Adams, který kromě zpěvu hraje ještě většinou na baskytaru (ale i kytaru), nemá rád nějaké velké big bandy a jeho spoluhráče na pódiu byste spočítali na prstech jedné ruky, mnohdy zvládají svá vystoupení ve třech bez nějakých zbytečných přívěšků.

Bryan Adams potřetí do Prahy

I proto by mohl být třetí český koncert tohoto sympatického Kanaďana opět zážitek podzimní sezóny. V Sazka Aréně se Bryan Adams objeví 19. listopadu a tentokrát půjde opravdu jenom o dobrou muziku. Cingrlátka a efektní, ale zbytečné propriety určitě zůstanou v zákulisí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

5 nejoblíbenějších hitech hraček současnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies