Bodybuilding aneb jak začít

Pánové, chcete zaujmout krásné a chytré ženy také něčím jiným než je vaše inteligence či plná peněženka? V tom případě věnujte chvilku tomuto článku a zjistíte co vlastně bodybuilding je a jak s ním správně začít.

muž, svaly

Víte, co je bodybuilding

Nehledejte za tímto názvem nic složitého ani žádnou novinku, jde totiž o kulturistiku. Kulturistika je individuální sport, do něhož se lidé, především pak muži většinou pouští s určitým cílem a to dosáhnout požadovaného vzhledu svého těla. Při bodybuildingu jsou využívány především činky, závaží a další nářadí, které slouží k rozvoji svalových skupin těla. Začněte se bodybuildingu věnovat a zajistěte si tak upevnění zdravotního stavu a fyzickou zdatnost, kterou jistě ženy také ohromíte.

svalnatý muž

Bodybuilding již v době antiky

Ano, je to opravdu tak. Již v antické době muži věděli co se něžnému pohlaví líbí a tvarovaly svá těla prostřednictvím závaží. Jako samostatný sport si kulturistika získala své místo až v 19. století. Z počátku se těla tvarovala v USA, v Evropě až po skončení druhé světové války. Oficiálním sportem byla kulturistika uznána až v roce 1998.

Co dělat před tréninkem

Před samotným cvičením je třeba do organismu dodat takové potraviny, které zvyšují hladinu energie potřebnou pro trénink. Strava před cvičením by měla obsahovat polysacharidy, tedy sacharidy, jež se odbourávají pomalu. Získáte je z ovoce, celozrnného pečiva či vloček. Díky pomalým sacharidům si udržíte stabilní hladinu inzulinu v krvi. Důležitá je přítomnost rychle vstřebatelných bílkovin ve formě syrovátky.

 

 

Po jídle na první trénink

Pro začátečníky jsou určeny speciální tréninky. Jestliže se cvičením začínáte držte se zásad, které odborníci přes bodybuilding doporučují. Jeden den trapte svaly a druhý den si vždy dejte volno a načerpejte sil, nic se nemá přehánět. Jde o šestidenní opakující se cyklus. Tréninky jsou rozepsány tak, aby jste se vždy vraceli k procvičované partii těla až po šesti dnech, což je dostatečně dlouhá doba pro regeneraci po prvním procvičení. Tento systém je začátečníkům šitý na míru, protože právě začátečníci mají tendence k přetrénování.

Série a opakování cviků

Z počátku zařaďte maximálně tři cviky na každou partii po 10 až 15 opakováních, použijte středně lehkou váhu. S postupujícím časem a podle toho jak se cítíte můžete zátěž zvyšovat. Před a po tréninku nezapomeňte na procvičení svalů.

Rozpis cviků pro inspiraci začátečníků

1. den biceps a prsní svaly

2. den odpočinek

3. den triceps, záda a břicho

4. den odpočinek

5. den stehna, lýtka a ramena

6. den odpočinek

7. den opakování celého cyklu

S tímto tréninkem si vystačíte asi dva měsíce.

Co ještě doporučit

Při cvičení dávejte pozor zda všechny cviky provádíte plynulým pohybem, správnou technikou a zda správně držíte tělo, především záda. Pravidelně dýchejte, vydechujte při nejtěžší fázi cviku. Ať během tréninku nepadnete, mějte stále po ruce tekutiny. Pokud si to můžete dovolit, konzultuje aspoň občas cvičení s trenérem.

Jak se porvat s potréninkovou bolestí

Bolest se objeví asi 12  až 48 hodin po tréninku, svaly nepříjemně bolí a jsou podrážděné. Jestliže s bodybuildingem začínáte, jistě se jí nevyhnete. Je to normální odezva organismu na zvýšenou námahu, chlapi se tedy nemají čeho bát. Zatím nikdo nevymyslel způsob jak se této bolesti zbavit. Prostě jen mějte trpělivost a vydržte než bolest odezní sama. Snad se jen vyhněte pohybům, které by bolest mohly zvýšit nebo postižené svaly vystavte jemné masáži.

Takže pánové, vzhůru do toho, půl je hotovo!!!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies