Bloodhound SSC zvládne 1600 kilometrů za hodinu?!

Andy Green chce opět pokořit rychlostní rekord, tentokrát až k hranici 1600 kilometrů za hodinu. K tomu by mu měl posloužit koncept megarychlého auta, který byl pojmenován Bloodhound SSC. Co myslíte, podaří se mu to?

Automobil značky Bloodhound SSC a jeho zadní pohled

Koncept megarychlého auta vymysleli vysokoškoláci

Touha pokořit rychlostní rekord až na hranici 1600 km/hod, láká Andyho Greena (držitele rychlostního rekordu) stále více. Možná i proto se spojil s Richardem Noblem, aby vymysleli způsob, jak rekord pokořit. Řešením se stal koncept megarychlého auta, který nese název Bloodhound SSC. Na jeho vývoji se velkou měrou podílejí vysokoškolští studenti.

Bloodhound SSC - nejrychlejší auto světa?

Dle studie bude karoserie Bloodhoundu vyhotovena z uhlíkových vláken, titanu a železa. Na délku bude Bloodhound SSC měřit 12,8 metru a na šířku 6,4 metru. Teoretická nejvyšší rychlost se odhaduje na 1050 mil v hodině, tedy 1680 km/hod.

3 motory v jednom zaručí megarychlost!

Bloodhound SSC má být poháněn 3 různými motory, každý bude v automobilu sloužit k jiným účelům. Prvním (pomocným) motorem bude zážehový dvanáctiválec o výkonu 800 koní, který bude sloužit do té doby (od startu po nabytí vhodné rychlosti), než bude vhodné zažehnout druhý motor, tryskový EuroJet EJ200. Posledním použitým je raketový motor.

Bloodhound SSC pokoří rychlostní rekord?

Současný pozemní světový rychlostní rekord je 763 mil za hodinu (1228 km/hod.), kterého dosáhl pilot Britského královského letectva (RAF) Andy Green na voze Thrust SSC v roce 1997.

K první jízdě vozu Bloodhound SSC má dojít již letos, kdy chce tým dosáhnout rychlosti 800 mph (1287 km/hod.). V následujícím roce má být pokořena rychlost 900 mph (1448 km/hod.) a v roce 2011 má být dosaženo hlavního cíle, kterým je překonání rychlosti 1000 mph (1609 km/hod.).Co myslíte, podaří se jim to?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies