Bentley Continental Supersports Convertible – nejrychlejší čtyřmístný kabriolet

Nejrychlejší čtyřsedadlový kabriolet od automobilky Bentley nese název Continental Supersports Convertible. Vůz měl světovou premiéru na autosalonu v Ženevě.

Prezentace automobilu značky Bentley Continental Supersports Convertible

Bentley Continental Supersports Convertible

Bentley Continental Supersports Convertible je nový čtyřmístný kabriolet od společnosti Bentley. Jeho jméno je převzato z Bentley Supersports z roku 1925 (polozávodní verze). Kabrioletu dominuje bodykit s novým předním nárazníkem a otvory v kapotě, který novinka převzala od loňského kupé Bentley Continental Supersports.

Podvozek je převzat z Continental GTC Speed - vpředu je snížen o 10 milimetrů, vzadu o 15 milimetrů. Podvozek disponuje adaptivními tlumiči a tužším zadním stabilizátorem. Vůz obouvá pneumatiky 275/35 ZR 20 Pirelli Ultra High Performance, které díky odlišnému odsazení ráfků rozšiřují rozchod na přední nápravě o 25 a na zadní nápravě o 50 milimetrů.

Konstruktérům britské automobilky se podařilo výrazné snížení hmotnosti. V tiskové zprávě uvádějí, že se jim podařilo ve srovnání s verzí Continental GTC Speed ušetřit celých 90 kilogramů.

Zajímavé je také nové dvoumístné kupé Spirra S. Přečtěte si o něm více>

Co ukrývá pod kapotou?

Bentley Continental Supersports Convertible pohání dvakrát přeplňovaný šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 463 kW (630 koní) a 800 Nm točivého momentu dostupný od 2000 do 4500 min-1. Motor je schopen spalovat benzin i E85. Novinka z 0 na 100 km/hod. zrychlí za 3,9 vteřiny, nejvyšší rychlost dosahuje hranice 325 km/hod.

O řazení se stará šestistupňová automatická převodovka od společnosti ZF. Převodovka ZF 6HP26 v mutaci Quickshift mění převod během 93 milisekund. Výkon se přenáší na všechna čtyři kola s mírným preferováním zadní nápravy. Vpředu i vzadu se nacházejí karbonkeramické brzdy s průměrem 420 milimetrů.

Dostupnost a cena

Prodej modelu Continental Supersports Convertible se má rozběhnout v létě letošního roku. Od modelového roku 2011 má být pro všechny modely řady Continental standardem možnost spalovat palivo E85. Bentley rozšířil i nabídku laků karoserie o šest nových odstínů, pro všechny kabriolety řady Continental bude k dispozici tmavě šedé lakování kapoty. Bentley Continental Supersports Convertible se bude prodávat za cenu okolo 5,8 miliónu korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies