Belstaff – značka motorkářů i hvězd

Že ji ještě neznáte? Nejvyšší čas to napravit. Obléká ji totiž třeba taková Nicole Kidman, Heidi Klum, Brad Pitt nebo Will Smith. A je tak dobrá, že si zahrála i v mnoha filmech. Jestli jste na nějakém známém zpěvákovi nebo herci viděli koženou bundu, je hodně pravděpodobné, že jde právě o Belstaff.

Fotografie muže jedoucí na motorce

Zrod firmy

Belstaff přišel na svět roku 1924 v anglickém hrabství Staffordshire. Začal s nepromokavými vestami, což byl ve věčně deštivé Anglii prozíravý tah. Pak svůj sortiment obohatil i o oblečení pro letce, motocyklisty a vojáky.

Kouzlo jedinečnosti

Značka hned ve svých počátcích vsadila na voskovou bavlnu, která se vyrábí z kvalitní egyptské bavlny a ošetřuje se přírodními oleji. Výsledkem je dokonalá nepromokavost a zároveň prodyšnost. Pro tyhle vlastnosti je Belstaff oblíbencem hlavně motorkářů, v této branži se stal pojmem.

Inovace

V 90. letech 20. století zažil Belfast období, kdy byl skoro na dně. Z krize ho vytáhl nový materiál IronGuard – nylonové vlákno s hliníkovou vrstvou. Látka protkaná hliníkem skvěle izoluje, nedá se snadno protrhnout, a dokonce chrání i před radiací! Další převratnou novinkou je vlákno BalisticFabric, určené – jak jinak – hlavně pro bezpečnostní vesty.

Bunda revolucionářů i hvězd

To je TrialMaster, kultovní motorkářská bunda, ve které Che Guevara projel na motorce celou Latinskou Ameriku, kterou si oblíbil Steve McQueen a která si zahrála ve filmu Já, legenda, kde v ní Will Smith coby armádní vědec zachraňoval svět.

Bundy, které dělají film

Je to tak, Belstaff zabodoval i u filmu. Až se budete dívat na Mission Impossible 3, omrkněte si Toma Cruise – má na sobě belstaffáckou bundu (prý hrála líp než on). Tím ale výčet nekončí. Belstaff si zahrál mj. i ve filmech Batman začíná, Tomb Rider, Dannyho parťáci, Válka světů, Tlumočnice nebo Letec.

Miláček hvězd

Z filmového plátna byl už jen krůček do skříní hvězd. Na bundy téhle značky nedá dopustit Shakira, Orlando Bloom, George Clooney, Victoria Beckham a mraky dalších. Něco na tom Belstaffu je - vsaďte boty, že celebrity by na sebe jen tak nějaký hadr nevzaly. No a když můžou mít Belstaff ony, proč ne vy?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Christina Aguilera ft. Cher aneb Hříšný tanec 3
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies