Barevná typologie – jaké barvy zvolit u oblečení?

Kupujete oblečení podle ceny nebo střihu? To je vlastně jedno. Myslíte ale na barvy? Černá barva totiž není tak univerzální, jak se říká… Návod pro ty, kdo chtějí nakupovat oblečení, které jim sedne.

Jan Koller zachycen během fotbalového procesu

Barevná typologie – nemusíte být malíř

Je dokázáno, že většina mužů trpí určitou formou barvosleposti, která způsobuje, že nevnímají jemné odstíny. Pak proč naříkáte, co že to vaše drahá polovička „mele” o modrozelené a tlumeně žlutozelené? Proč byste se vůbec měli zabývat barvami?

Barevná typologie – vypadáte v oblečení živě a zdravě?

Pak na sobě máte správně zvolené barvy. Mohli byste si myslet, že pak nemusíte číst tento článek, nicméně se budu snažit vám dodat pár tipů, které vám pomůžou při zjednodušení výběru.

Barevná typologie – dominantní typ?

Už vám někdo řekl, že vám určité oblečení nesluší? Určitě jste si to stejně jako každý jiný museli vyslechnout snad tisíckrát. Minimálně od maminky. Zkuste teď zapomenout na černou a bílou, to není řešení. Postavte se před zrcadlo a v denním světle se podívejte na své vypracované tělo (tím či oním způsobem). Samozřejmě bez oblečení. Teď už můžete zkoumat svůj celkový dojem z kombinace jak barvy vlasů, tak očí a odstínu pleti či pokožky. Přijde vám to moc složité? S naším rozdělením barev to bez problémů zvládnete.

Barevná typologie – jaké typy barevných rozlišení existují?

Podržte se, ale je jich šest. Alespoň v nejjednodušší typologii, kterou se budeme zabývat my. Abych je vyjmenoval, můžete být typ pro světlé barvy, syté barvy, teplé barvy (podotýkám, že toto dělení nemá nic společného s homosexualitou), studené barvy a tlumené barvy či naopak jasné barvy. 

Barevná typologie – u čeho ji uplatnit?

Vždy a všude. My se zmíníme pouze o bundách, blejzrech a kalhotách na běžné nošení pro další informace už si najděte dostupnou literaturu, nebo navštivte přímo salon, zaměřený na tuto problematiku.

 

 

Barevná typologie – světlé barvy

Jde o muže, kteří jsou opravdu světlí. Mají blonďaté, plavé či bílé vlasy, často modré nebo zelené oči a hlavně světlou pleť. Pokud vypadáte jako krokodýl Dundee (Paul Hogan), tak vězte, že byste si měli především dávat pozor na ostré barvy jako černá a bílá. V jedné budete vypadat jako do rakve a v druhé nebudou lidé vědět, kde končí košile a začínáte vy.

 

 

Světlá barevná typologie a běžné oblečení

Ideální je jednobarevné provedení, ale někdy vypadá dobře i kombinace s vetkanou jinou barvou. Konkrétně hnědobéžová, světlá námořnická modř, střední modř, střední uhlová a denimová.

 

 

Světlá barevná typologie a známé osobnosti

Paul Hogan, Jason Donovan, Clive Anderson

 

 

Barevná typologie – teplé barvy

Když jsme mluvili o tom, že světlé typy mohou vypadat v černém obleku jako smrtky, zde to platí dvojnásob. Máte tak bílou pleť, až je skoro průhledná? Vlasy se zlatavým či lehce zrzavým odstínem? Hnědé či modré oči? Našli jste se.

 

 

Teplá barevná typologie a běžné oblečení

Vyzkoušejte jak jednobarevné oblečení, tak kombinované s jinou barvou vaší typologie. Mezi ty patří velbloudí hněď, nefritová, kovově modrá, světlá námořnická modř, lilková zeleň zlatohnědá a bronzová.

 

 

Teplá barevná typologie a známé osobnosti

Boris Becker, princ Philip, Kenneth Branagh

 

 

Barevná typologie – studené barvy

Pamatujete ještě Billa Clintona? Toho, co vyzkoušel v posteli skoro každou pěknější ženu v Americe? Pokud se mu podobáte po barevné stránce (na sexuální nezáleží), což znamená že máte šedé vlasy, modrošedé oči a béžovou barvu pleti, pak jste doma. Také vám budou následující barvy slušet, pokud máte hnědé vlasy.

 

 

Studená barevná typologie a běžné oblečení

Bude vám slušet většina modrých odstínů, také tmavozelená a podržte se - kakaová.

 

 

Studená barevná typologie a známé osobnosti

Bill Clinton, John Major a Paul Newman

 

 

Barevná typologie – jasné barvy

Chtěli jste někdy hrát tenis? Tak dobře jako hrával André Agassi? To asi už nedoženete, ale pokud stejně jako on máte ve svém přirozeném repertoáru spoustu barevných kontrastů, jste typ pro jasné barvy. Takoví muži mají tmavé či šedé vlasy, zářící oči (modré či zelené) a střední až světlou pleť.

 

 

Studená barevná typologie a běžné oblečení

Potřebujete něco, co bude razit. Černá, tmavomodrá, uhlově hnědá i bílá.

 

 

Studená barevná typologie a známé osobnosti

André Agassi, Timothy Dalton, Michael Douglas

 

 

Barevná typologie – tlumené barvy

Muži tohoto typu jsou v barevných tónech někde uprostřed. Barva vlasů je taková „o ničem”. Barva pleti je také přibližně uprostřed. U očí si nejste jistí, jestli jsou vlastně zelené, modré, šedé či lehce hnědé. Vždy jde o určitou kombinaci.

 

 

Tlumená barevná typologie a běžné oblečení

Úlety nejsou pro vás. Nebudou se k vám tak hodit. Spíše než na černou tak vsaďte na světlou námořnickou modř, kávovou, nefritovou zeleň, šedozelenou či cínovou.

 

 

Tlumená barevná typologie a známé osobnosti

Eric Clapton, Mick Jagger (ten černou rád, ale nesedí mu)

 

 

Barevná typologie – syté barvy

Nemůžu si pomoct, ale pro mě byl vždycky prototypem tvrdého chlapa Sylvester Stallone. Když si to vykračoval v černém obleku s bílým tričkem či košilí, jenom jsem záviděl, jak neuvěřitelně drsně vypadá. Bohužel nejsem typ, kterému by tento druh oblékání slušel. Ale vy třeba ano. Máte tmavé vlasy? I tmavě hnědé. Oči v odstínu hnědé a tmavší či jinak zajímavou pleť, třeba snědou nebo olivovou? Tiše závidím.

 

 

Sytá barevná typologie a běžné oblečení

Potřebujete zdůraznit svou sílu. Černá, obzvláště v kombinaci s bílou. Olivová. Sytá námořnická modř. Mahagon.

 

 

Sytá barevná typologie a známé osobnosti

Sylvester Stallone, Julio Iglesisas či Magic Johnson

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies