Autopotahy - proč byste si je měli pořídit?

Koupili jste si auto a už přemýšlíte, jak ochráníte sedačky? Nebo jste si jej pořídili z autobazaru, jehož sedačky jsou poničené? Vyzkoušejte autopotahy. Některým připadá, že jsou zbytečné a pro jiné jsou nezbytností.

autosedačky ochráníte pořízením autopotahů

 

Automobil je nutné udržovat v dobrém stavu. Kromě pravidelných návštěv autoservisu ho musíte také čistit. Buď si jej umyjete sami nebo si zajedete do automyčky, kde se o všechno postarají. Ale opravdu vyčistí všechno? A co autosedačky? Jistě, dá se sehnat specializovaná firma, jenž vám sedačky vyčistí, ale některé skvrny nemusí odstranit a bude vás to stát přes 1000 Kč. Raději si ušetřete pozdější trápení se skvrnami, které již nepůjdou dolů, a pořiďte si autopotahy.

 

K čemu autopotahy vlastně slouží?

 

Autopotahy jsou nejvíce prodávaným doplňkem do auta. Jejich hlavní funkcí je ochrana povrchu sedačky před znečištěním, poškozením, ale i před opotřebením. Což je velkou výhodou, pokud chcete udržet interiér auta v dobré kondici po dlouhou dobu. Autopotah pouze nechrání, ale je i ozdobou auta. Pokud jsou vaše sedačky čalouněné, jsou ideální celkové autopotahy nebo vám postačí pouze podložky.

 

Na co si dát pozor?

 

Především vybírejte podle typu vašeho automobilu. Je nutné, aby seděly rozměry. Také záleží na umístění airbagů a pásů. Auta, jenž mají postranní airbag, potřebují speciální autopotahy. Potahy by neměly být příliš napnuté ani naopak příliš volné. Autopotahy jsou vyráběny z různých materiálů, ale nejčastějším jsou rozhodně čalounické tkaniny. Kvalitním materiálem je čalounická microplyš, jenž je vyrobena z bavlny či z polyesteru. Jestli chcete svým sedačkám dopřát luxusnější materiál, pořiďte si potahy ze syntetické kůže.

 

Běžné autopotahy, jenž jsou vyrobeny z polyesteru či z bavlny, stojí nad 400 Kč. Ty luxusnější (umělá kůže) seženete od 2000 Kč a jestli se rozhodnete pro autopotahy šité na míru, vyjde vás to přibližně na 3000 Kč, možná i víc. Ať už vyberete jakýkoliv materiál, vždy musí mít 3 vrstvy - vrchní látku, molitanovou vrstvu a ochranou mřížku. Molitanová vrstva by měla být vysoká ideálně 4 - 6 mm. Mřížka je tam kvůli ochraně molitanové vrstvy.

 

Druhy autopotahů

 

Vybírat můžete ze dvou druhů - univerzálních či přesných (šitých na míru). Univerzální mají sice výhodné ceny, ale nemají už přesné rozměry, neboť se vyrábí pro více modelů aut. Jsou také méně kvalitní oproti potahům, které jsou ušité na míru. Ty jsou zhotoveny podle speciálního střihu a dokonale kopírují tvar sedačky konkrétního automobilu. Tím ji také poskytnou lepší ochranu. Za autopotahy šité na míru si připlatíte, ale jejich životnost je delší, lépe vaše sedačky ochrání a mají luxusní vzhled. Záleží tedy jen na vás a na tom, kolik jste za autopotahy ochotni dát.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies