Aston Martin One-77

Nejluxusnější a nejdražší model automobilky Aston Martin s označením One-77 se může pochlubit nejen exkluzivním designem, ale také cenou, která se pohybuje okolo 1,2 miliónu liber. Aston Martin One-77 se vyrobí v limitované edici pouhých 77 kusů.

Boční pohled na automobil značky Aston Martin One-77

Stylový design pod taktovkou automobilky Aston Martin

Aston Martin One-77 je jedinečný nejen svou cenou a výkonem, ale také svým designem. Typické rysy, jenž jsou charakteristické pro značku Aston Martin byly z větší části zachovány. Vozu v přední části dominuje žebrovaná přední maska a aerodynamické ventilační průduchy, které pomalu přechází k předním blatníkům a vytvářejí neobvyklý efekt. Při pohledu z boku u nového Aston Martinu zaujmou výrazné boční průlisy a rozšířené blatníky. Nesmíme opomenout ani na agresivní difuzor a neobvyklé řešení světlometů umístěných v zadní části vozu. Aston Martin One-77 je postaven na 20-ti palcových litých kolech, jenž obouvají pneumatiky Pirelli P Zero Corsa o rozměru 255/35 ZR 20.

Co ukrývá pod kapotou?

Aston Martin One-77 ukrývá pod kapotou benzínový dvanáctiválec se zdvihovým objemem 7,3 litrů a výkonem 700 koní. Z 0 na 100 km/hod. (0-60 mph) se tenhle 1,5 tuny vážící krasavec dostane za 3,5 sekundy. Maximální rychlost dosahuje 320 km/hod. Hnací síla motoru je převáděna do zadní nápravy skrze šestistupňovou sekvenční převodovkou s možností řazení pádly pod volantem. O ukočírování takové rychlosti se starají brzdy s karbon-keramickými kotouči.

Pro zajímavost:

Motor u Aston Martin One-77 je montován o 100 milimetrů níže, než u ostatních dvanáctiválcových vozů této značky. Výsledkem je posun těžiště o pár milimetrů níže.

Limitovaná edice 77 kusů

Aston Martin One-77 je nejen nejdražším modelem automobilky Aston Martin, také se řadí mezi nejdražší automobily na světě. Jeho cena se pohybuje okolo 1,2 miliónu liber, v přepočtu tedy něco okolo 35 miliónů korun. Výrobce vyrobí pouhých 77 kusů. Již nyní jsou na všechny Aston Martin One-77 přijaty závazné objednávky. Nejmenovaný sběratel z Blízkého východu si koupil hned 10 kusů najednou a zaplatil za ně v přepočtu bezmála 350 miliónů korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies