Afrodisiaka - mýty a skutečnost

Afrodisiaka jsou takovým malým zázrakem, posilují samotný pohlavní pud a sexuální tužbu umocňují. Od afrodisiak se také očekává zesílení, prohloubení a prodloužení samotného erotického prožitku. Na afrodisiaka jsou kladeny určité požadavky. Mělo by odstranit naše zábrany, což asi uvítají především muži u žen. Afrodisiakum by mělo zlepšit sexuální zdraví, posílit sexuální a tělesnou výkonnost, posílit prožitek při erotických hrátkách, zvýšit sexuální vědomí, mít pozitivní vliv na fertilitu, u mužů na zvýšení objemu a kvality ejakulátu. Také se požaduje umocnění vzrušení stimulací nervového systému nebo přímo genitálií. Bohužel, neexistuje jediné afrodisiakum, které by splňovalo všechny tyto úžasné věci.

Detailní záběr na pilulku Viagry

Něco z historie afrodisiak

Jejich název má původ ve jménu Afrodity, tedy nejkrásnější řecké bohyně lásky a krásy. Přípravky pro povzbuzení vášně a touhy měly udržet rod a prodloužit čas, po který se lidé mohli oddávat sexuálním radovánkám. Podle Egypťanů ztracenou mužskou sílu vracelo maso z ocasu krokodýla, jeho výkaly, sušené vážky, křídla much, kozí varlata a vrabčí vejce. Egypťanky k povzbuzení sáhly po vonných olejích a balzámech. V Alexandrii bylo populární ještěrčí maso. Kromě těchto pikantních afrodisiak se běžně používaly bylinné směsi z kubeb, mleté skořice, bílého pepře, kardamonu, konopí, zázvoru, koriandru a kadidla. Ovšem i do těchto směsí se přidávalo maso z ještěrek a med.

Vyhlášená ambra, látka vznikající ve střevech vorvaně tuponosého. Má bílou, šedou, tmavě šedou nebo černou barvu. Lékaři ji kdysi předepisovali ve formě aromatické masti, jejíž působení bylo místní. Vtírala se do ztopořeného údu, aby muži erekce vydržela co nejdéle.

Podle řeckých lékařů vzbuzovaly silný pohlavní pud směsi bylin, játra a jikry ryb, samozřejmě i ústřice či mušle.

Ani obyvatelé Říma nezaháleli. Pro zvýšení své touhy užívali elixíry z oslího mléka, netopýří krve, z hmyzu a pohlavních orgánů zvířat.

Afrodisiaka od přírody

Chcete zvýšit svou sexuální touhu? Ale nechcete hned sáhnout po chemických látkách? Pak je pro vás vhodná již zmiňovaná ambra, bujarník johimbe, chvojník čínský, guarana, ženšen a mnoho dalších. Bujarník johimbe je strom, který obsahuje látku yohimbin. Jeho použití ovládá a prodlužuje erekci, zvyšuje ejakulaci a samozřejmě zvyšuje sexuální chtíč. Co nějaké afrodisiakum pro ženy? Své drahé doporučte kořen rostliny děhel čínský, bude vám vděčná. Nejen, že zajistíte hladký průběh její menstruace, děhel působí pozitivně na vlhkost ženských pohlavních orgánů. Magická, exotická bylina ženšen usnadní vaší erekci posílením signální kaskády. Pro afrodisiaka nemusíte nikam daleko, v našich lesích si můžete posbírat afrodisiaka sami. Jdeme na houby, teda na hadovku smrdutou, zvanou také jako čertovo vejce nebo nestoudný pyj. Díky tomu, že smrdí na několik metrů ji nepřehlédnete. Už naši předci hadovku využívali k přípravě nápojů lásky, dokonce s ní krmili i dobytek, aby se lépe rozmnožoval. Pak jen uvařit kulajdu a můžete na to vlítnout.

Afro potraviny

Lidé vždy hledali metody pro zvýšení libida, proto snad všechny potraviny byly označeny za afrodisiakum. Proč některé potraviny mají pověst afrodisiak? Třeba u broskví, okurek, mušlí nebo banánů je to díky jejich tvaru, který připomíná naše rozmnožovací vybavení. Zázvor a chilli zase způsobují pocení a zvyšují frekvenci tepu. Nejsou to náhodou podobné pocity, které zažíváme při souloži? Jiné potraviny obsahují látky a vitamíny podporující fyzický výkon. Samostatnou kapitolou je pak čokoláda, která obsahuje chemickou látku fenyletyamin podporující prožitky vášně a intimity, zároveň má antidepresivní účinky. Aby fenyletylamin působil jako opravdové afrodisiakum, je třeba do sebe dostat asi 50 sklenic silného čokoládového vývaru. Ale pozor, všeho moc škodí. Jestli si budete dopřávat pravidelně takové množství čokolády, rázem bude po erotičnu.

Jednoduchá cesta – umělá afrodisiaka

Pro uspokojení naší touhy se výrobci předhánějí ve vytváření nových a účinnějších afrodisiak. Kupte si krém, gel, pilulky či parfém s feromony. Ale ani tady neexistuje afrodisiakum, které působí na 100 procent, nejde tedy o bájný elixír lásky. Partnerku potěšte afrodisiakálním gelem, krémem nebo sprejem, jde o stimulanty klitorisu. Stimulanty je třeba vmasírovat do sliznice, obsažené složky pak prokrvují sliznici, která se stává citlivější. Pro pány jsou určeny znecitlivující emulze prodlužující erekci nebo krémy, které vám zajistí pevnější a tvrdší erekci. Největší oblibě se těší pilulky. Takže Viagru či Macu? Obě se mohu pochlubit řadou vedlejších příznaků. Viagra i Maca bojují proti impotenci, frigiditě i neplodnosti.

Nesmíme zapomenout na fenomenální afrodisiakální kapky čili španělské mušky! Jde o směs bylinných esencí. Během chvilky mají zvýšit hladinu hormonů, tím pádem nastartují vaší touhu.

Zakázané ovoce

Účinky afrodisiak mají i rostliny nebo látky, které jsou jedovaté či jinak zdraví nebezpečné. Mezi ty nejznámější patří bolševník obecný, puchýřník lékařský, bufotein, hřebíček a muškátový oříšek. Například bufotein je jeden z jedů žabí kůže, obvykle se používá v čínské a indické medicíně. Najdeme ho i v muchomůrce citrónové. Za afrodisiakum je považováno i u nás zakázané konopí.

Na závěr snad stačí jen říct, že jediným, opravdu fungujícím afrodisiakem je vaše mysl a fantazie.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies