Abruzzi Spirit of Le Mans

Novinka z dílny americké společnosti Panoz nese honosný název Abruzzi Spirit of Le Mans. Jedná se o limitovanou edici 81 vozů s výkonem 600 koní a cenou pohybující se okolo deseti miliónů korun.

Boční pohled na automobil značky Abruzzi Spirit of Le Mans

Vskutku netradiční design Abruzzi Spirit of Le Mans

Novinka z dílny americké společnosti Panoz nese honosný název Abruzzi Spirit of Le Mans. Zakladatel společnosti Don Panoz je ústřední postavou amerických závodů. Společnost Panoz vlastní několik závodních okruhů, má vlastní závodnickou školu a stojí za vznikem americké série Le Mans (ta byla založena v roce 1999). Není se proto čemu divit, že je její nový vůz inspirován závodními okruhy. Na první pohled z něj číší dravost, která je zvýrazněna masivními předními a zadními nárazníky s integrovanými úzkými světlomety. K dispozici bude ve třech barevných variantách: červené, modré a perleťově černé.

Pro zajímavost:

Zajímavá je speciálně vyvinutá karoserie s názvem REAMS (Recycle Energy Absorbing Matrix Systém). Karoserie je levnější a lehčí než jsou karoserie vyrobené z karbonových vláken.

Bentley Continental Supersports Convertible - nejrychlejší čtyřmístný kabriolet

Co ukrývá pod kapotou?

Motor o předpokládaném výkonu zhruba 447 kW (608 koní) a točivém momentu 799 Nm je u Abruzzi Spirit of Le Mans umístěn v přední části vozu (za nápravou). Převodovka je umístěna v zadní části vozu (systém Transaxle). Ve stejné části vozu se nachází také chladič (speciální systém chlazení s názvem Trifecta Cooling® má přispět ke zvýšení účinnosti motoru a zajistit snižování teploty chladicí kapaliny i mimo chladič). Bližší informace o výkonu automobilka doposud nezveřejnila.

Zajímá Vás cena?

Jelikož se jedná o vskutku netradiční sportovní vůz, dá se předpokládat, že se bude jednat o limitovanou edici. A skutečně tomu tak je. Štěstí se usměje na pouhých 81 zákazníků, kteří za Abruzzi Spirit of Le Mans zaplatí v přepočtu něco málo okolo deseti miliónů korun (400 tisíc eur). Automobilka vyrobí za rok pouhých 27 vozů (v Hoschtonu ve státě Georgia), které budou předány jednou ročně na okruhu v Le Mans při příležitosti tradičního 24 hodinového závodu.

Pro zajímavost:

Číslo 81 reprezentuje počet ročníků 24 hodin Le Mans od prvního závodu (v roce 1923) do toho, který se pojede v roce 2013. Čísla podvozků nového Abruzzi Spirit of Le Mans budou obsahovat přesná data jednotlivých ročníků a iniciály jejich vítězů.

Spirra S - sporťák z Jižní Koreje

Nový Saab 9-5 pro rok 2010

Elektrický supersport Audi e-tron

Volvo C30 Polestar

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies