50. léta opět ožívají díky novému Mercedesu-Benz SLS AMG

Automobilka Mercedes-Benz se rozhodla oživit 50. léta minulého století… Jak? No přece novým supersportem, který má označení SLM AMG!

Mercedes-Benz SLS AMG se zvednutými vertikálními dveřmi

Mercedes-Benz SLS AMG inspirovaný 50.léty přichází!

Představujeme Vám nový supersport od automobilky Mercedes-Benz, který má označení SLS AMG. Tato novinka odkazuje na jeden z nejvýznamnějších automobilů 50.let - Mercedes-Benz 300 SL. Podoba je nejvíce znatelná na přídi vozu (charakteristická přední maska s masivním otvorem pro nasávání vzduchu a velké logo), celkovými proporcemi (nový SLS AMG je dlouhý 4,65 m, široký 1,95 metrů, vysoký 1,25 m, rozvor náprav činní 2,7 m) a samozřejmě také výklopnými dveřmi (tzv. racčími křídly).

Jízdní vlastnosti Mercedesu-Benz SLS AMG

Pod kapotou nového Mercedesu-Benz SLS AMG můžeme nalézt 6,2 litrový atmosférický osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivým momentem. Motor má magnéziové sání s 8 oddělenými kanály, dvojici elektronicky ovládaných škrticích klapek nebo také mazání se suchou klikovou skříní. Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky, která je umístěna u zadní nápravy. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne tento „drahoušek" za 3,7 sekundy. Ručička tachometru se zastaví až na hranici úctihodných 315 km/hod. Majitel nového SLS AMG bude mít k dispozici 4 odlišná nastavení - sportovní, klasické nebo takzvané Racestart usnadňující bleskurychlý „odpich" z místa.

Dostupnost, cena

Nový Mercedes-Benz SLS AMG SLS by se měl začít prodávat v polovině příštího roku. Základní cena byla stanovena na 177 310 Euro (v přepočtu tedy něco okolo 4,5 miliónu korun).

Jak se Vám líbí tento nový supersport? Diskutujte pod článkem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Adele – královna hitparád i prodeje
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies