Fisker karma – elektromobil absolutně bez zvuku?

Exkluzivní, sportovní, dravý, nadčasový...ano mluvíme o designu nového ekologického elektromobilu, který nese honosný název Fisker Karma. Pojďte se společně s námi podívat, co se skrývá pod kapotou tohoto vozu.
Fisker Karma a jeho prezentace v terénu

Fisker karma – elektromobil absolutně bez zvuku?

Fisker Karma je svým způsobem elektromobil. Jádrem celého vozu je geniální pohonná jednotka Q Drive, kterou exkluzivně pro Fisker vyvinuli v Quantum Technologies. Je složena z poměrně malého benzinového generátoru, který nabíjí lithiové baterie, které jsou pohonem pro elektromotor. Elektrická energie je získávána i rekuperací kinetické energie při brzdění a také prostřednictvím solárních panelů umístěných na střeše vozu.

Sportovní Fisker Karma - proč řešíme zvuk tohoto auta?

Jelikož je Fisker Karma elektromobil, znamená to že pracuje zcela tiše. Fisker Karma je však také sportovní auto, které by mělo být slyšet na hony daleko. V čem je tedy jádro pudla? Na to odpověděl konstruktér vozu - Henrik Fisker: „ Fisker Karma by měla znít jako zvuk formule 1 a částečně jako tryskový motor. Zvuk bude vycházet z reproduktorů, které jsou rozmístěny zvenku i uvnitř auta."

Fisker Karma – zajímá vás výkon tohoto auta?

Fisker Karma se může pochlubit dvojicí různých jízdních režimů, které jsou nazvány "Stealth" a Sport". Při jízdě pouze na elektřinu ujede Fisker Karma 80 kilometrů, při maximální rychlosti více než 200 km/h. Poté je potřeba dobít baterii.

Solární střecha – další pokrok k dokonalosti?

Další zajímavým prvkem vozu je střecha pokrytá solárními panely. Přes den tyto panelu nahrazují benzinový generátor, pomalu dobíjí baterie a zajišťují chod klimatizace.

Fisker Karma – kdy bude k mání?

Tento exkluzivní automobil by se měl dostat do sériové výroby začátkem příštího roku, první dodávky zákazníkům budou zahájeny v posledním čtvrtletí roku 2009. Kolik tento vůz bude stát, prozatím jeho výrobci neprozradili. Nechme se tedy překvapit..

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Zajímavý Hummer O2

Rinspeed sQuba - auto nebo ponorka?

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou?

Audi R8, další člen početné rodiny

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Maseti MC12

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Rytmusovy zlatokopky - tlachy nebo realita?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies